Tiltalt udlejer kan miste retten til at leje boliger ud

I en sjælden sag risikerer en udlejer at få frakendt retten til at udleje sine lejligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ødelagt vandhane, smadret toiletbræt, intet lys og problemer med emhætten og gulvvarmen.

Udfordringerne har været så mange i en række lejemål i Lundby på Sydsjælland, at en tvist mellem lejerne og udlejeren nu skal afgøres ved Retten i Nykøbing Falster.

Her er en 45-årig mand tiltalt for at have ignoreret fem kendelser fra Huslejenævnet, der ellers beordrede ham til at få gang i vedligeholdelsen af boligerne. 

Hvis manden kendes skyldig, risikerer han at miste retten til at administrere de ejendomme, han ejer. Han mister desuden også retten til at bestemme, hvem der skal administrere dem.

Sjælden sag

Ifølge Lejernes Landsorganisation hører det til sjældenhederne, at en sag når så langt ud. Det fortæller chefjurist Anders Svendsen.

- Det er ekstraordinært, at politiet går ind i sådan en sag. Typisk stopper problemerne ved, at udlejeren retter ind, siger han. 

Læs også
Advokat om skimmel-sag: Beboerne kan gå to veje, hvis dialogen med udlejer ikke giver et resultat
Læs også
Advokat om skimmel-sag: Beboerne kan gå to veje, hvis dialogen med udlejer ikke giver et resultat

Siden 2005 er der blevet afsagt 18 endelige domme om frakendelse. I 11 tilfælde blev udlejerne fradømt retten til at administrere deres ejendom.

- Det er uhyre sjældent, at der kører straffesager på denne måde, især når man tænker på, at der i Danmark er cirka 570.000 private udlejningsboliger. Hvis anklagemyndigheden får medhold, og manden må afstå for at leje boliger ud, bliver det i stedet Grundejernes Investeringsfond, der udpeger en administrator, fortæller Anders Svendsen.

Mandens forsvarer, advokat Elisabeth Eriksen, oplyser, at hendes klient nægter sig skyldig. Derudover har hun ikke lyst til at kommentere sagen.

Sagen behandles ved Retten i Nykøbing Falster den 4. september, hvor der er afsat en formiddag til sagen.


Nyhedsoverblik