Tiltalt i rockersag erkender ét skyderi - benægter to andre

To mænd på 18 år var mandag på anklagebænken i Retten i Næstved til første dag i retssagen, hvor de står tiltalt for drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De to unge mænd, der menes at have forbindelse til rockerbanden Bandidos, er tiltalt for en række banderelaterede skyderier i Næstved i efteråret 2016.

Skudepisoderne ses af politiet som del af en større konflikt mellem Bandidos og rockerbanden Satudarah. Satudarah har rødder i Holland, men har i de seneste år gjort deres indtog i Danmark.

Ved den første skudepisode blev en 30-årig mand ramt af fire skud, og ved en senere episode blev der skudt mod nogle huse, hvor familien til flere personer med forbindelse til Satudarah havde til huse. Her blev der blandt andet skudt ind gennem et vindue til en 9-årig piges værelse.

Foran Retten i Næstved mødte TV ØST Jesper Storm Thygesen, forsvarer for den ene af de to 18-årige. Hans klient er tiltalt for tre skyderier, hvoraf det ene takseres som drabsforsøg.

Ved de to andre skyderier mener anklageren, at Jesper Storm Thygesens klient har udsat andres liv og førlighed for fare. Den 18 år gamle mand erkender ifølge sin advokat kun i ét tilfælde at have udsat andre for fare og nægter dermed involvering i både drabsforsøget og det andet tilfælde af fareforvoldelse.

Derfor var det også kun ét af de tre forhold, han mandag vidnede om i retten.

- Han har kun udtalt sig om det forhold, han erkender. Det er ud fra devisen, at han ikke kender noget til de andre, og derfor har han ikke noget at byde ind med. Så han har forklaret om den skudepisode, han erkender. Det er rigtigt, at han har stjålet en knallert, og han kørte ned og afgav de skud.

Jesper Storm Thygesens klient er tiltalt efter paragraf 81 a, den såkaldte bandeparagraf. Det betyder, at hans dom - såfremt han bliver kendt skyldig - kan blive dobbelt så lang som normalt.


Nyhedsoverblik