Tiltalt i drabssag i SMS: Du går umuligt ud i byen i det tøj

Den tiltalte i drabet på den 34-årige Hediga Morad nægter stort set alle anklager i Retten i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken blev 11.30, før den tiltalte skulle i den varme stol i Retten i Nykøbing Falster. 

Den tiltalte er en 41-årig mand og er mistænkt for at have dræbt den 34-årige Hediga Morad. Liget af hende er dog aldrig blevet fundet. Den 34-årige syriskfødte kvinde forsvandt i Vordingborg i oktober 2015. 

Den tiltalte forklarer, at han tidligere var bilforhandler og i Syrien havde han en olivenlund. I 2001 blev han og Hediga Morad gift, og 13 år efter kom de til Danmark. 

Efter noget tid blev de tilbudt et hus i Stege af kommunen, men allerede efter en måneds tid forlod Hediga ham. 

Hun var forsvundet en dag, han kom hjem, forklarer den 41-årige i Retten i Nykøbing Falster. 

Savnede familien

I maj kontaktede Hediga Morad politiet og fortalte, at den tiltalte havde overvåget hende og ville true hendes familie i Syrien. Det nægter den tiltalte. 

I fire dage var han dog i Jylland - dog ikke for at overvåge hende, men fordi han savnede hende og børnene, fortæller den tiltalte. 

Han så dem ved en arabisk butik, men turde ikke henvende sig til dem, da han var bange for, at hun ville kontakte politiet. 

Gik udfordrende klædt

Nu begynder anklageren at læse op fra beskeder mellem den tiltalte og Hediga Morad. I en besked skriver den 41-årige, at Hediga Morad går for udfordrende klædt.

- Hvis du går i kort tøj, er det for at jeg skal hade dig, lyder en del af beskeden.

- Du går umuligt ud i byen i det tøj, hvor barmen næsten er ude, og man næsten kan se trusserne, står der.

Den tiltalte fortæller i retten, at på et tidspunkt gik deres forhold rigtig godt, men pludselig vendte det. Og det var først da han blev varetægtfængslet, at den tiltalte fandt ud af, at der var en anden mand, der havde forsøgt at få et forhold til Hediga Morad. 

Tog det ene barn

Anklageren går videre og spørger ind til, hvorfor han på et tidspunkt tog deres ene barn med væk fra moren. Ifølge den tiltalte, var Hediga Morad okay med, at han tog barnet med sig. 

Men den 7. august 2015 fandt politiet den 41-årige og barnet under madresser i en garage på en adresse i Odense. Datteren ville ikke hjem til sin mor, lyder det fra den tiltalte. Han var ikke kommet tilbage med datteren, fordi Hediga Morad lavede problemer og gik til politiet, siger han. 

Han havde dog hele tiden tænkt sig at levere datteren tilbage, men blev bange, da politiet kom og bankede på døren, forklarer den tiltalte.

Ville skilles

Anklageren læser nu endnu en besked op, som den tiltalte havde sendt til Hediga. 

- Der kommer en dag, hvor du forstår alt det, jeg siger, står der blandt andet i beskeden. 

Den tiltalte forklarer, at det var Hediga Morads egen skyld, at der var problemer. Anklageren påstår, at det tyder på, at den tiltalte gerne vil have Hediga Morad tilbage, men at hun ikke ville ham.

Det afviser den 41-årige tiltalte og siger, at han ville skilles fra hende på det tidspunkt. 

En spade eller en rive? 

I omkring to timer er den tiltalte blevet afhørt af anklageren under retssagen. Han sidder tilbage med røde og trætte øjne. Den tiltalte havde angiveligt købt en spade i Jem & Fix den 7. oktober 2015. Spaden er aldrig blevet fundet, og den tiltalte forklarer, at han aldrig har købt en spade. 

Han har derimod købt en rive, som han har brugt til at samle blade og kviste. Dem skulle han bruge til at tænde op i grillen med. Men den tiltalte har ingen grill, lyder det fra anklageren. 

Derudover har politiet tjekket med Jem & Fix, hvad riven koster. Og det er ikke det samme, som den spade, anklageren mener, den tiltalte har købt. 

Retssagen er nu slut for i dag, men fortsætter igen på onsdag.


Nyhedsoverblik