Masserede kvindelig elev: Fik advarsel flere måneder før han blev anmeldt

En tidligere lærer på Odsherreds Efterskole fik en skriftlig advarsel flere måneder før han blev politianmeldt for blufærdighedskrænkelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Retssagen mod en tidligere lærer på Odsherreds Efterskole er i dag i gang i Retten i Holbæk.

Den 32-årige mand er tiltalt for at have blufærdighedskrænket fem tidligere og nuværende elever på efterskolen, men det viser sig nu, at efterskolen har været bekendt med fem lignende sager, inden manden blev anmeldt.

Det fortalte forstander Tom Hagedorn, der var indkaldt som vidne i retssagen.

quote Jeg blev virkelig vred og talte med meget store ord. Jeg udpenslede over for ham (den tidligere lærer, red.), hvilke konsekvenser det kunne have. Jeg var vred men sådan set også bange

Tom Hagedorn, forstander, Odsherreds Efterskole 

- Jeg blev virkelig vred og talte med meget store ord. Jeg udpenslede over for ham (den tidligere lærer, red.), hvilke konsekvenser det kunne have. Jeg var vred men sådan set også bange, fortalte forstanderen i retten.

Den reaktion kom efter to episoder i februar 2016.

Den ene fandt sted i svømmehallen i Asnæs, hvor en pige ifølge forstanderen havde sagt fra over for den tiltalte efterskolelærer. Han havde taget eleven om livet og været nærgående.

Kort tid efter fik forstanderen nys om, at den tiltalte efterskolelærer ved et arrangement havde masseret en kvindelig elev under trøjen på ryggen, hvilket rystede forstanderen.  

- Det var langt over, hvad en lærer måtte, sagde Tom Hagedorn i retten.

Informerede skolens bestyrelse   

Efter de to episoder så forstanderen sig nødsaget til at informere skolens bestyrelse om, hvad der var sket. Og efter en samtale med læreren, blev der givet en skriftlig advarsel.

quote I de efterfølgende måneder var jeg agtpågivende, og han (den tiltalte, red.) fik forbud mod at gå i svømmehallen med eleverne resten af skoleåret. 

Tom Hagedorn, forstander, Odsherreds Efterskole 

- I de efterfølgende måneder var jeg agtpågivende, og han (den tiltalte, red.) fik forbud mod at gå i svømmehallen med eleverne resten af skoleåret, forklarede Tom Hagedorn.

Forstanderen forklarede i retten, at der ikke efterfølgende var nogle problemer. Det var først, da man opdagede, at læreren ifølge anklagerne havde befølt en elev på det ene bryst, at manden stoppede på efterskolen. Det skete i november 2016.

Retssagen i Holbæk fortsætter resten af dagen, hvor der også forventes at falde dom.
Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager. 

Odsherreds Efterskole
Læs også
Sag mod efterskolelærer: I dag kommer han for retten
Odsherreds Efterskole
Læs også
Sag mod efterskolelærer: I dag kommer han for retten

Nyhedsoverblik