Tiltalt for 11 voldtægter: Retssag mod 39-årig nærmer sig sin afslutning

Retssagen mod en 39-årig mand i Næstved fortsatte i dag. Manden er tiltalt for flere voldtægter af sin ekskæreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Igen i dag sad en 39-årig mand fra Næstved på anklagebænken i retten i Næstved foran otte nævninge. 

Manden er tiltalt for 24 forhold, som består af 11 voldtægter, grov vold samt vidnetrusler mod sin 34-årige ekskæreste.

På dagens femte og næstsidste dag, afgav de sidste vidner forklaringer. Vidnerne var venner, familie og politibetjente - der var i alt otte vidner. Både anklager og forsvarer kom i dag med afsluttende bemærkninger i sagen.

Modstridende forklaringer

Det er en sag som af de to parter bliver fremlagt meget forskelligt.

- Der tegner sig et billede af et broget forløb. Der har været et parforhold, hvor der har været en form for turbulens. Der har også været noget, synes jeg, omkring noget dominans - hvem der dominerer hvem, kombineret med en form for jalousi, siger forsvarer Allan Vistisen til TV ØST.

Det er ikke det samme billede, som anklageren har af sagen.

retten_naestved_fra_cng1.jpg
Læs også
Tiltalt for 11 voldtægter af ekskæreste: Vi bandt hinanden i leg og spænding
retten_naestved_fra_cng1.jpg
Læs også
Tiltalt for 11 voldtægter af ekskæreste: Vi bandt hinanden i leg og spænding

- Jeg mener, der tegner sig et billede af en meget troværdig forurettet, der har fortalt detaljeret og troværdigt omkring, hvad hun er blevet udsat for, siger anklager Maria Jepsen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Voldtægterne og den grove vold skulle være sket fra slut 2016 til efteråret 2017, hvor kvinden anmeldte ham til politiet.

Manden har, ifølge anklageskriftet, bundet kvinden til en seng i fem timer og bundet hende fast i en kælder med ledninger og reb.

Han skal angiveligt også have tvunget kvinden ind under en iskold bruser, og han har ifølge anklageskriftet også hældt to liter cola ud over kvindens ansigt.

Grov karakter 

Igennem hele sagen har det stået klart, at den tiltalte har nægtet sig skyldig i alle forhold. Han nægter at have haft sex mod kvindens vilje, og han afviser at have bundet hende mod hendes vilje.

Desuden hæfter forsvareren sig ved den tid der går fra voldtægterne og volden finder sted, til kvinden anmelder ham.

Retten i Næstved
Læs også
Trucker med fortid som gulvmand anklaget for 11 voldtægter
Retten i Næstved
Læs også
Trucker med fortid som gulvmand anklaget for 11 voldtægter

- Det er retsikkerhedsmæssigt betænkeligt, at man så langt på bagkant kan efterrationalisere på nogle forhold, som kunne have givet anledning til, hvis de havde fundet sted, anmeldelse på et langt tidligere tidspunkt. , siger forsvarer Allan Vistisen. 

På den anden side står kvinden, som påstår, at tiltalte har udført systematiske voldtægter og ydet grov vold igennem knapt et år. Det er overgreb af grov karakter, mener anklageren.

- I det ene forhold er der truet med kniv, og de andre forhold, de varer over så lang tid, og det er så ydmygende en behandling, hun får, og så psykisk hårdt et pres, og så meget vold hun bliver udsat for, at det her er særlig groft, siger specialanklager Maria Jepsen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Turbulent forhold

I retten er det kommet frem, at de to havde et turbulent forhold med jalousi og mange skænderier. Nogle gange mundede det ud i klammeri, som vidner har forklaret i retten. Ligesom det er belyst, at de to kunne tage amfetamin sammen. 

Den 39-årige mand har tidligere drevet et gulvfirma, som gik konkurs i 2014. Senest har manden arbejdet som lastbilchauffør. Han har desuden også arbejdet som DJ i lokalområdet.

Der er afsat seks dage og der falder dom i sagen den 16. Marts. Strafferammen er op til 12 års fængsel. 

Læs også
Retssag om 11 voldtægter af ekskæreste fortsatte i dag: Kvinde afgav sin forklaring
Læs også
Retssag om 11 voldtægter af ekskæreste fortsatte i dag: Kvinde afgav sin forklaring

Nyhedsoverblik