Tiltalt for 11 voldtægter af ekskæreste: Vi bandt hinanden i leg og spænding

I dag startede retssagen i Næstved mod en 39-årig mand tiltalt for 11 voldtægter af sin ekskæreste. Manden nægter sig skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 39-årig mand fra Næstved sidder på anklagebænken i Retten i Næstved i disse dage.

quote Det meget alvorlige er, at det er foregået over forholdsvis lang tid, mod en kvinde der har fortalt til politiet, at hun følte sig fanget i det her forhold

Maria Jepsen, specialanklager

Han er tiltalt for 24 forhold - herunder 11 voldtægter af sin ekskæreste - en 34-årig kvinde. I anklagepunkterne indgår også tilfælde af grov vold vidnetrusler mod kvinden.

Blandt andet skal manden ifølge anklageskriftet have bundet kvinden til en seng i kælderen med ledninger og reb.

Specialanklager Maria Jepsen mener, det er en meget alvorlig og grov sag.
Specialanklager Maria Jepsen mener, det er en meget alvorlig og grov sag. Foto: TV2 ØST

Han skal angiveligt også have tvunget kvinden ind under en iskold bruser, og han har ifølge anklageskriftet også hældt to liter cola ud over kvindens ansigt.

Det er en grov sag ifølge anklageren, fordi kvinden har følt sig fanget i forholdet. 

- Det meget alvorlige er, at det er foregået over forholdsvis lang tid, mod en kvinde der har fortalt til politiet, at hun følte sig fanget i det her forhold og ikke følte, hun ikke følte hun kunne komme ud af det her forhold, fortæller specialanklager Maria Jepsen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Har ikke fundet sted

I dag var første retsdag i sagen, hvor den 39-årige afgav sin forklaring. Han nægter sig skyldig i samtlige anklagepunkter.

For ifølge den 39-åriges forsvarer giver sagen et indtryk af et turbulent forhold med mange spændinger.

- Set fra min klients side har der været en vis turbulens i forholdet, og der har været nogle spændinger i relation til nogle tidligere partnere og måske nogle partnere i den mellemliggende periode, og det har så givet udslag i nogle forskellige konflikter. Men derfra og så til, at der skulle have foregået vold og voldtægt, det har efter min klients opfattelse ikke fundet sted, siger Allan Vistisen, forsvarer. 

Den 39-årige mand er fra Næstved og har tidligere drevet et gulvfirma, som gik konkurs i 2014. Senest har manden arbejdet som lastbilchauffør. Han har desuden også arbejdet som DJ i lokalområdet.

50 Shades-forhold

Ved retten i dag kom der fotos og videodokumentation frem, hvor man, ifølge TV ØST's reporter i retten, kunne se at kvinden havde blå mærker. 

Dokumentationen og den 39-åriges forklaring giver et indtryk af et dominant forhold, som den tiltaltes forsvarer anser som ikke så ualmindeligt.

Den tiltaltes forsvarer, Allan Vistisen, forklarer, at den 39-årige ikke mener, overgrebene har fundet sted.
Den tiltaltes forsvarer, Allan Vistisen, forklarer, at den 39-årige ikke mener, overgrebene har fundet sted. Foto: TV2 ØST

- Det der fremstår efter bevisførelsen i dag, efter den forklaring min klient har givet, det er at man har bundet hinanden og det har man gjort i leg og også i spænding. Det er jo set før, og hele samfundet har også higet efter det i de her 50 Shades Of Grey-tider, så så aparte er det heller ikke, siger Allan Vistisen, forsvarer for den 39-årige.

Men ifølge anklageren er billederne, og de blå mærker ikke mindst, netop bevis på et yderst aparte forhold.

- Det er vores opfattelse i politiet og anklagemyndigheden, at der tegner sig et billede af, at hun ikke frivilligt indgik i et forhold, hvor hun blev voldtaget, hvor hun inden da blev bundet og slået. Det er jo ikke normalt, at man har blå mærker, og det er heller ikke normalt, at man gemmer billeder af blå mærker efter min opfattelse, siger Maria Jepsen, specialanklager.

Ifølge den 39-åriges forsvarer, er den anklagede overbevist om, at retssagen udspringer af en skuffelse hos den 34-årige kvinde.

- Min kllient er af den opfattelse at hun er blevet skuffet over, de ikke kunne få forholdet til at virke. Og det er også i slipstrømmen af et endeligt brud, at anmeldelsen kommer på banen, siger Allan Vistisen.

Retssagen er berammet til seks dage, og der forventes at falde dom 8. marts.

Retten i Næstved
Læs også
Trucker med fortid som gulvmand anklaget for 11 voldtægter
Retten i Næstved
Læs også
Trucker med fortid som gulvmand anklaget for 11 voldtægter

Nyhedsoverblik