Tilskud puster to års liv i gældsrådgivning på Falster

Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning i Nykøbing Falster har fået bevilget penge fra satspuljemidlerne og kan nu holde åbent frem til 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hjælp til budgetter og til at lave aftaler med kreditorer.

Det er nogle af de ting, som Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning i Nykøbing Falster hjælper gældsramte borgere i byen med.

Og nu kan rådgivningen fortsætte to år mere, efter det ligger fast, at der kommer en pengeindsprøjtning fra satspuljemidlerne under Social- og Indenrigsministeret.

Det oplyser Forbrugerrådet Tænk i en pressemeddelelse.

Travlt med nye regler

Og det falder med høj sandsynlighed på et tørt sted. Guldborgsund er nemlig den kommune med næst flest gældsramte borgere i Danmark, og der har hidtil været nok at se til på rådgivningscentret. En tilstand, som frivillig Steen Damsbo Lose tror, vil fortsætte, når regeringens nye kontanthjælpsregler træder i kraft 1. oktober.

- Vi har hjulpet mange de seneste to år, og de nye kontanthjælpsregler kan medføre, at endnu flere gældsramte borgere på grund af et lavere rådighedsbeløb får svært ved at betale af på deres gæld og derfor får brug for rådgivning hos os, siger han.

Næsten 400 borgere har benyttet sig af gældsrådgivningen, siden den startede for to år siden. Gældsrådgiverne er alle frivillige med erfaring i at rådgive om økonomi fra deres arbejdsliv. De er for eksempel jurister, socialrådgivere eller bankansatte.

Du kan læse mere om gældsrådgivningen her.


Nyhedsoverblik