Tilfreds Dufour: Jeg fik vist min OL-berettigelse

Unge Cathrine Dufour fra Vallø imponerede ved at blive bedste dansker på alle tre dressurdage ved OL.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For et år siden var der formentlig ingen, der havde Cathrine Dufour på tjeklisten til at snuppe en OL-billet, men siden debuten i seniorrækkerne sidste efterår har hun sammen med hesten Cassidy gjort lynkarriere.

Opturen kulminerede foreløbig ved OL i Rio, hvor hun mandag eftermiddag dansk tid for tredje gang viste sig som bedste dansker ved at klemme sig ind foran Anna Kasprzak med en score på 78,143 procent i den individuelle finale.

Meget stolt

Forinden havde hun i både holdkvalifikationen og holdfinalen givet sine tre landsmænd baghjul, så selv om hun ikke rejser hjem med en medalje, er den 24-årige rytter glad for OL-debuten.

- Uden at være selvfed synes jeg virkelig, at jeg har vist min berettigelse. Jeg kom ind som den yngste og blev bedste dansker alle tre dage. Det kan jeg kun være meget stolt over, siger Cathrine Dufour.

Lavede et par irriterende fejl

I mandagens individuelle kürfinale, Grand Prix Freestyle, ramte hun dog ikke helt det høje niveau fra OL's første uge og lavede en fejl, der kom til at koste dyrt i procentregnskabet.

- Det gjorde nok, at jeg ikke snittede de 80 procent. Men ellers var det superfint. Det var første gang, jeg red dette program til et stævne, så jeg kan kun være rigtig glad.

- De første par dage red jeg klart over det niveau, jeg havde forventet. I dag lavede jeg den fejl, som lige nu irriterer mig en lille smule, men det er jo min første OL-finale, siger Cathrine Dufour.

Endte som nummer 13

Også Anna Kasprzak stiller sig tilfreds med sin score, 76,982 procent, selv om også den OL-erfarne rytter måtte sluge nogle småfejl undervejs i den forrygende varme.

- Jeg havde været lidt bekymret for varmen, og det var også noget, der påvirkede hesten i dag. Jo længere vi kom, jo mere flad blev han. Det giver nogle fejl, men han kæmpede godt, siger Anna Kasprzak.

OL i Rio bliver hendes sidste i selskab med hesten Donnperignon, som i 2020 vil være 21 år.

- Det bliver ikke den hest, jeg prøver at få med til OL næste gang. Til den tid håber jeg, at han går på en stor græsmark og hygger sig, siger Anna Kasprzak.

Cathrine Dufour endte på 13.-pladsen, mens Anna Kasprzak blev nummer 14.

/ritzau/


Nyhedsoverblik