Tidspres har ført til lovbrud i sagsbehandlingen i Stevns Kommune

Børne- og ungeområdet i Stevns Kommune er så tidspresset, at de har fået påbud af Arbejdstilsynet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidspres har ført til lovbrud i 15 kommuner de seneste to år. Socialrådgivere er nemlig underlagt et stort tidspres og en massiv arbejdsmængde, viser en aktindsigt, Dansk Socialrådgiverforening har søgt hos Arbejdstilsynet, som Information har gennemgået.

Stevns Kommune er én af de kommuner, der har fået påbud af Arbejdstilsynet, fordi tidspresset på børne- og ungeområdet i kommunen er for stort, hvilket resulterer i, at de ikke overholder tidsfristelser. Når der skal laves en indsats for en ung i en kommune, skal sagsbehandleren iværksætte en børnefaglig undersøgelse, som ifølge serviceloven skal være afsluttet efter fire måneder. Men i Stevns Kommune er der tilfælde, hvor det har taget op til 14 måneder, skriver Information.

holbæk sygehus
Læs også
Påbud rasler ned over Region Sjælland: 17 påbud i år
holbæk sygehus
Læs også
Påbud rasler ned over Region Sjælland: 17 påbud i år

Centerchef i Stevns Kommune erkender over for avisen, at der har været problemer med at overholde lovgivningen på børne- og ungeområdet. Derfor har de politisk besluttet at opnormere, hvad der svarer til fem ekstra stillinger i afdelingen.

- Det er i erkendelse af, at kapaciteten har været for lav, lyder det fra Daniel Gottrup, der er centerchef i Stevns Kommune, til Information.


Nyhedsoverblik