Tidligere skytteelev beskylder Svendstrup Gods for ulovlig jagt i årevis

En ulovlig rovfuglefælde på Svendstrup Gods var ikke nogen enlig svale. Godset har i årevis bedrevet ulovlig jagt, siger en tidligere skytteelev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En fælde designet til at fange den totalfredede og truede duehøg i en skov på godset Svendstrups jorde var ikke en enkelt svipser på godset. Her er der nemlig blevet praktiseret ulovlig jagt i årevis. Det siger en tidligere skytteelev til Dagbladet Køge.

Den tidligere skytteelev oplyser, at der i hans tid på godset var 14 fuglefælder placeret strategisk ud over godsets jorde, der brugte levende fugle som lokkemad, og fortæller, hvordan han blev sendt på ulovlig grævlingejagt om natten. Den ulovlige jagt fik ham til at stoppe som elev på stedet, siger han til avisen.

Svendstrup Gods har fyret og suspenderet den pågældende skytte, oplyser godsejer og regionsrådsmedlem Christian Wedell-Neergaard (K) til avisen. Han oplyser dog, at han ikke har haft noget at gøre med den tidligere skytteelev, som ikke har sagt noget til ham om ulovlig jagt.

Rovfuglefælde Svendstrup Gods
Læs også
Politi efterforsker rovfuglefælde ved Ringsted: Ville fange truede rovfugle
Rovfuglefælde Svendstrup Gods
Læs også
Politi efterforsker rovfuglefælde ved Ringsted: Ville fange truede rovfugle

Den ulovlige rovfuglefælde til duehøge blev som TV ØST tidligere har fortalt fundet i et øde skovområde i Ringsted Kommune den 24. september af en forbipasserende.

Fundet af fælden fik dengang Dansk Ornitologisk Forening til at opfordre til at jægere boykotter fasanjagt på godset, og at opfordre til, at der indføres sanktioner mod jagtområder, hvor der opdages ulovlig jagt.


Nyhedsoverblik