Tidligere skolekammerat om Adams død: - Jeg var meget i chok

En tidligere skolekammerat til den nu afdøde Adam Buk er chokeret over hændelsen, som har fået ham til at tale med familie og venner om stoffer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mikkel Nielsen plejede at spille fodbold i frikvartererne i sin gamle folkeskole sammen med Adam Buk, der natten til torsdag afgik ved døden.

Den 15-årige Adam Buk blev alvorligt syg, da han fredag den 2. februar indtog stoffet MDMA efter skole sammen med en klassekammerat. Kammeraten blev også syg, men blev hurtigt udskrevet igen. Men Adam Buk lå i kunstigt koma lige siden, han blev syg af stoffet, og han svævede mellem liv og død.

Meldingen om, at Adam Buk var afgået ved døden, kom som et lyn fra en klar himmel for Mikkel Nielsen.  

quote Han var en meget stille og rolig, helt nede på jorden type, som jeg i hvert fald ikke kunne forestille mig havde taget stoffet

Mikkel Nielsen, tidligere skolekammerat

- Jeg var meget i chok. Det var mærkeligt, at det var forløbet så vildt. Men at den ene så går bort, det havde jeg ikke set komme, at det faktisk kom så vidt, siger Mikkel Nielsen.  

En kærlig dreng

Mikkel Nielsen fortæller, at der ikke plejer at florere så hårde stoffer i hans omgangskreds.

- Det er mere snus og hash, der er lidt blandt vennekredsen og unge i min årgang. Det er ikke så meget de hårde stoffer, man hører så meget om, siger han.  

Mikkel Nielsen husker Adam Buk som en kærlig dreng, og derfor kommer det også bag på ham, at han skulle have taget MDMA.

- Han var en meget stille og rolig, helt nede på jorden type, som jeg i hvert fald ikke kunne forestille mig havde taget stoffet. Han tænkte rigtig meget på sine medmennesker og holdt rigtig meget af dem, han godt kunne lide. Han var et rigtigt familiemenneske, siger Mikkel Nielsen.

Gruppepres og nysgerrighed kan lokke

Derfor kan det undre, hvad der kan få en kun 15-årig dreng til at indtage MDMA.

Hvad, tror du, har fået dem til at gøre det her?

- En blanding mellem gruppepres, nysgerrighed og lyst. Jeg kunne godt forestille mig, at man tænkte ”uh, det skal prøves det her”, og så har man prøvet det og så er det gået rigtig meget galt. Og så tror jeg også, at det har været lidt et pres, der har ligget på dem: ”Prøv lige at tage det her” og så er det bare gået galt, siger Mikkel Nielsen.

Hvad skal man gøre, hvis man står over for sådan et gruppepres?

narko.jpg
Læs også
Haslev: 15-årig dreng er nu død efter at have indtaget stoffer
narko.jpg
Læs også
Haslev: 15-årig dreng er nu død efter at have indtaget stoffer

- Så vil jeg råde andre til at stå fast og sige nej. Og blive ved med at sige nej. For ellers ender det med, at de tror, de kan overtale én og så ender det med, at man bare gør det for at slippe for at høre på kommentarerne. 

Har lagt en plan med vennerne

Hændelsen har fået Mikkel Nielsen til at tage en snak med både familie og venner.

- Vi vil selvfølgelig ikke tage stofferne, hvis vi bliver tilbudt noget, og så til gengæld tager vi fat i politiet og tager en snak med dem om det, siger Mikkel Nielsen.

- Mine venner og jeg har tænkt os at snakke med politiet, hvis vi bliver tilbudt stoffer. Og så vil vi skrive stedet og tidspunktet ned, så hvis det forløber sig over en længere periode, kan vi sige, at det var der og der det skete.


Nyhedsoverblik