To tidligere psykiatrihospitaler får nye ejere

På det gamle psykiatrihospital i Nykøbing Sjælland driver Røde Kors i dag et asylcenter. Foto: Arkivfoto TV Øst

Tirsdag besluttede Regionsrådet i Region Sjælland at sælge de to tidligere psykiatrihospitaler i Dianalund og Nykøbing Sjælland.

To tidligere psykiatrihospitaler i Dianalund og Nykøbing Sjælland får nyt navn på ejerbeviset. Den nuværende ejer, Region Sjælland, besluttede nemlig i går at sælge bygningerne til ejendomsselskabet Freja.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Den samlede købesum er på fire millioner kroner. Med købsaftalen følger en aftale om overskudsdeling, hvis køberen sælger bygningerne videre med overskud i løbet af de næste syv år. 

- Det er ikke en kerneopgave for regionen at udleje fraflyttede sygehusbygninger – de skal sælges. Regionen vil få andel i gevinsten ved et videresalg, uden at bære risikoen for at betale for vedligeholdelsen af tomme bygninger i en længere periode, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk i pressemeddelelsen.

Skal skabe nyt liv

Region Sjælland lejer lige nu dele af begge de gamle psykiatrihospitaler ud til Udlændingestyrelsen, som har to asylcentre på adresserne.

Lejekontrakten på hospitalet i Nykøbing Sjælland løber frem til udgangen af marts 2017, mens Udlændingestyrelsen har hospitalet i Dianalund frem til udgangen af næste år.

Læs mere: Hospital skal være asylcenter

Og handlen skal da også først godkendes i Frejas bestyrelse, før den er endelig.

- Vi er rigtig glade for det konstruktive samarbejde, vi har med Region Sjælland og glæder os til at komme i gang med at skabe nyt liv i de ærværdige bygninger, siger direktør i Freja Ejendomme, Karen Mosbech.

Dog forventer Karen Mosbech, at det kan tage lidt tid at finde de rigtige købere.

De to psykiatrihospitaler blev oprindeligt fraflyttet i forbindelse med åbningen af Psykiatrisygehuset i Slagelse i efteråret 2015.

Læs mere: Borgermøde om asylcenter

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App