Tidligere misbruger om værested: Det er som et andet hjem

Værestedet Vendepunktet i Vig var med til at hjælpe Søren Munk Jensen fra Høve ud af sit alkoholmisbrug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Vendepunktet i Vig har der været fest i dag. Værestedet fylder nemlig ti år, og derfor var en stor del af stedets trofaste besøgende og deres pårørende mødt op på det sted, der har gjort, at de alle sammen faktisk har noget i livet at fejre.

En af brugerne er Søren Munk Jensen fra Høve, som gik ned med flaget, da han var stresset på sit arbejde. Det var nemlig en af grundene til, at han begyndte at se lidt for dybt i flasken.

- Det var ikke særlig sjovt. Jeg mistede mange af mine relationer, og det var et enormt ensomt og trist liv, som de fleste gerne ville have lavet om på. Sådan havde jeg det også, fortæller han til TV ØST.

quote Jeg mistede mange af mine relationer, og det var et enormt ensomt og trist liv, som de fleste gerne ville have lavet om på

Søren Munk Jensen, tidligere alkoholiker og bruger af Vendepunktet

Bruger værested som alternativ til AA

I 2008 besluttede han sig for, at det skulle være slut med alkoholen. Han ville ikke leve sådan mere, og her blev værestedet Vendepunktet i Vig en af grundpillerne på den rejse.

- Stedet her hjælper mig til at holde mig ædru. Især i starten. Det er vigtigt for mig at komme her for at vedligeholde min ædruelighed, siger Søren Munk Jensen og tilføjer:

- Jeg bruger stedet her som et alternativ til AA (Anonyme Alkoholikere, red.), for det var ikke lige mig. Her er meget mere uformelt, og det er både hyggeligt og rart at være her.

Fortsætter med at komme forbi

På Vendepunktet kommer mange som Søren Munk Jensen med en fortid i alkohol- eller stofmisbrug. Her er der plads til at snakke, og der bliver arrangeret ture ud i landskabet, hvor man kan komme hinanden ved. Det betyder meget for den tidligere alkoholiker fra Høve.

quote Jeg er meget glad for at komme, og det bliver jeg ved med, også selvom jeg absolut ikke har et misbrug mere

Søren Munk Jensen

- For mange af os er det her ligesom et andet hjem. Vi, der kommer her, har mere eller mindre samme fortid og den samme historie på mange punkter. Vi bruger hinanden til at sparre, men mest af alt hygger vi os, fortæller han.

Det betyder også, at Søren Munk Jensen vil fortsætte med at komme på stedet mange år endnu.

- Jeg er meget glad for at komme, og det bliver jeg ved med, også selvom jeg absolut ikke har et misbrug mere. Jeg elsker at være her sammen med alle de mennesker, som jeg har en fælles fortid med.


Nyhedsoverblik