Tidligere Fejø-færge sat til salg som luksushusbåd

Den gamle Fejø-færge har tjent borgere på Fejø og sin nuværende ejer vel. Men nu skal den gamle færge sælges som luksushusbåd i millionklassen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først færge, senere husbåd og nu sat til salg. Det er historien for den tidligere Fejø-færge, Bukken-Bruse, som er frit på markedet til en prissætning på 7,5 millioner kroner.

Udadtil er der ikke sket de store forandringer ved færgen gennem dens 55 år lange historie, men indvendigt er færgen en helt anden båd i dag – det er en husbåd.

Den nye ejer påbegyndte at ombygge færgen for 12 år siden, efter at have købt Bukken-Bruse for 360.000 kroner, og den blev præsenteret som husbåd i 2007.

Der blev foretaget store ændringer ved båden, som i dag er steget helt enormt i værdi.

Stadig klar på en sejltur

Selvom om færgen teknisk set er en husbåd til beboelse i dag, så skal man ikke tage fejl af det gamle skib. Bukken-Bruse kan stadig sejle, i modsætning til de fleste husbåde. En funktion, der kan være ganske nyttig, hvis man vil lægge til kajs i en billigere havn.

For pladsen i Københavns Havn er eftertragtet, hvilket ses på prisen. Det koster 125.000 kroner om året i kajleje for færgens nuværende plads. Til gengæld sparer man ejendomsskatten. 

I de gode gamle dage

Den havde sin faste rutefart i 22 år mellem Kragenæs og Fejø, hvor den hjalp borgere til og fra Fejø. Det var dengang Ravnsborg Kommune, der stod for driften i årene 1980-2002.

Bukken-Bruse sejlede sin sidste tur den 7. september år 2002, hvor den blev erstattet af den nye færge Christine.

Hvis man vil se flere billeder, eller er interesseret i den gamle færge, så kan man finde mere om salget hos ejendomsmægleren Lützau i Klampenborg.


Nyhedsoverblik