Otte fængslet i stor narkosag

I alt otte personer sidder nu fængslet i en omfattende sag om amfetamin i Slagelse. Yderligere to fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Amfetamin til en gadeværdi på over 10 millioner kroner er omdrejningspunkt i en omfattende narkosag fra Slagelse.

I alt otte personer er nu fængslet for deres roller i sagen. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Sagen begynde, da politiet ved en aktion den 6. oktober beslaglagde 50 kilo amfetamin på parkeringspladsen foran Bilka i Slagelse.

Ved efterfølgende ransagninger fandt politiet frem til et amfetaminlaboratorium, hvor yderligere 50 kilo var ved at blive fremstillet.

I første omgang blev fem personer anholdt, men det tal er under politiets efterforskning vokset.

- Med aktionerne over de seneste dage, har vi tilvejebragt et ekstraordinært stort kvantum narkotika, der efter vores opfattelse ikke alene var beregnet for narkotikamarkedet i Slagelse og omegn. I sagen, der også omhandler en befrielsesaktion af en varetægtsfængslet mand i Slagelse arrest og afsløring af et amfetaminlaboratorium, er foreløbig 10 personer varetægtsfængslet, siger politikommissær Bent Ludvigsen fra afdelingen for organiseret kriminalitet i pressemeddelelsen.

Politiet regner med, at fremstillingen af to mænd senere på dagen også resulterer i varetægtsfængsling. 

Fire anholdt siden fredag

En 24-årig mand fra Slagelse blev anholdt i fredags. Her kunne politiet beslaglægge yderligere tre kilo amfetamin. Han er nu varetægtsfængslet, sigtet for salg og videreformidling af i alt 53 kilo amfetamin.

Mandag blev yderligere tre personer anholdt. To af dem – en 20-årig og en 22-årig mand - bliver tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Under de seneste anholdelser kunne politiet endnu engang beslaglægge narkotika. Denne gang godt 10 kilo amfetamin, syv kilo kokain og halvandet kilo hash. Også skydevåben og ammunition blev fundet af politiet.

Politiet vil ikke udelukke, at der vil blive foretaget flere anholdelser. De mener, at der er stor sandsynlighed for, at flere kriminelle har en rolle i den omfattende sag. 


Nyhedsoverblik