Tendens med løsnede hjulbolte er værst her i regionen

Midt- og Vestsjællands og Sydsjællands og Lolland-Falster Politi er de politikredse i landet, der har modtaget flest anmeldelser om løsnede hjulbolte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tilbage i marts oplevede fem borgere i Ringsted at hjulboltene på deres biler var forsvundet.

Langsomt bredte tendensen sig til de nærliggende byer, men pludselig gik det stærk, og nu er hele landet ramt af sager om løsnede hjulbolte.

- I starten troede vi, at det var én person, der var taget på turné i forskellige byer og områder. Men nu, hvor tendensen breder sig væk fra Sjælland og vores politikreds, må vi trække den teori tilbage, sagde Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, i sidste uge.

Vores område hårdest ramt

Nu viser de nyste tal fra Rigspolitiet, at det dog stadig er de områder, Midt- og Vestsjællands og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dækker, der er hårdest ramt.

I alt har de to politikredse modtaget 78 anmeldelser siden marts, og det er noget mere, end i resten af landet.

Politiet understreger dog, at der ikke nødvendigvis tale om forbrydelser i alle tilfælde, da det lige nu er sæson for at skifte hjul på bilen.

- En forklaring på de mange løse bolte rundt om i landet kan – ud over hærværk – derfor også være, at mekanikeren, eller folk selv, ikke har fået spændt boltene ordentligt efter, da man har skiftet til sommerdæk, forklarer Lone Otto, leder i FDM's tekniske afdeling.


Nyhedsoverblik