Teleselskaber kæmper om landsby

Det bliver ikke svært for borgerne i Teestrup at få fat i bedre dækning. To forskellige selskaber står klar til at tilbyde bredbånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan ofte være en kamp for de mindre byer at få skabt en god bredbåndsforbindelse til deres område. Men sådan er det ikke i Teestrup ved Haslev. Her er der nemlig rift om borgerne. Det skriver Sjællandske.

Yousee under TDC har gravet tre kilometer kabler ned fra Levetofte til Teestrup, så brugerne i området får mulighed for at få bedre forbindelse gennem deres gamle telefonkabler.

Men det er ikke kun TDC, der står klar til at levere en bedre forbindelse. Også Fibia vil gerne levere net til byen. De vil gerne grave ud og levere fibernet, hvis nok borgere er interesserede.

Ifølge avisen er tilslutningen til TDC billigst, da de bruger de gamle kabler. Om omvendt set kan hastigheden med Fibia blive hurtigere.

Svært for landsbyer at få dækning

Det har ellers for flere landsbyer været svært at få bedre dækning til deres områder. Regeringen har derfor afsat 200 millioner kroner til en bredbåndspulje, der netop skulle dæmme op for det.

Men som Sjællandske tidligere har beskrevet, så er der langt fra altid interesse fra teleselskaberne til at gå ind i de enkelte projekter.

Bredbåndsløsningerne i Teestrup er ikke finansieret gennem bredbåndspuljen. 


Nyhedsoverblik