Team Tvilling vinder sundhedspris

Foreningen Team Tvilling, Lolland har vundet Sundhedsprisen 2017, fordi den skaber mulighed for, at alle trods handicap kan motionere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Team Tvilling Lolland kunne, nærmest bogstaveligt talt, løbe med Sundhedsprisen 2017, da Region Sjælland for tiende år i træk uddelte den.

En ugentlig løbetur giver ikke blot handiatleter frisk luft og motion, men også bedre søvn, bedre sprog og mindre forbrug af medicin - sådan skriver Region Sjælland som begrundelse for kåringen af Team Tvilling.

​Det dedikerede team har løbet i alt 40.000 kilometer plus det løse. Og som det også står i begrundelsen for kåringen, kræver det endnu mere, hvis en del af teamet har et handicap. Men det til trods har Team Tvilling, Lolland, klaret udfordringen og derfor er foreningen vinder af Sundhedsprisen.

- Dommerkomiteen er fulde af beundring over, hvad vinderen af Sundhedsprisen har fået sat i værk, og hvilken helt enorm glæde og mulighed for samarbejde initiativet medvirker til, siger regionsrådsmedlem Kirsten Devantier i en pressemeddelse.

Sundhedsprisen


Sundhedsprisen er stiftet af Region Sjælland for at belønne personer, institutioner, organisationer eller virksomheder, der gør en bemærkelsesværdig indsats for at fremme borgeres sundhed.

Sundhedsprisen er delt ud på tre priser på henholdsvis 30.000, 15.000 og 5.000 kroner.

Team Tvilling har vundet førstepladsen og de 30.000 kroner.

Kilde: Region Sjælland

Ny forening, stor opbakning

Foreningen består af ni handiatleter og 21 frivillige, som hver søndag mødes i Maribo til løb. De handicappede får mulighed for at være sammen med andre på en helt ny måde, når de frivillige hjælper de ni handiatleter med at løbe.

Og selv om foreningen kun har eksisteret i tre måneder, så nyder den utrolig stor opbakning. Udover de eksisterende medlemmer og findes der lige nu borgere, som er på venteliste til en Team Tvilling-vogn.

- Billederne af glade atleter taler deres eget tydelige sprog, og da vi besøgte dem her i maj fik dommerkomiteen også mulighed for at se dem løbe sammen – den oplevelse og den glæde, vi var vidne til, vil vi sent glemme, siger regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen i pressemeddelsen fra Region Sjælland. 

For handiatleterne betyder den friske luft og motion også fysiske forbedringer i form af færre spasmer, bedre søvn, mindre medicin, et bedre sprog – i det hele taget en bedre udvikling.

- De 30.000 kroner, der følger med førstepræmien, vil vi gerne bruge på nye vogne, så flere borgere kan få glæde af tilbuddet, siger Natasja Lund, teamleder og tovholder hos Team Tvilling, Lolland.

teamtvilling.jpg
Læs også
Teamtvilling får endnu en drøm opfyldt
teamtvilling.jpg
Læs også
Teamtvilling får endnu en drøm opfyldt

Nyhedsoverblik