Talentfuld kok vinder dommerhjerter med torsk og rødbeder

Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved er lørdag blevet kåret som Årets Kok 2019.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rødbeder, oksehøjreb og æbler.

Det er nogle af de ingredienser, som Kristoffer Ringsing fra restaurenten B-Spis har brugt til at overbevise et skarpt dommerpanel om, at han er noget helt særligt på den danske kokkescene.

Lørdag er Kristoffer Ringsing blevet kåret som vinder af konkurrencen Årets Kok 2019 - kokkefagets danmarksmesterskab. 

Vinder Bocuse d'or
Læs også
Danmark vinder guld til 'kokke-VM': Lokal kok tager prisen som bedste assistent
Vinder Bocuse d'or
Læs også
Danmark vinder guld til 'kokke-VM': Lokal kok tager prisen som bedste assistent

Med en forret bestående af torsk, rødbeder og østers, en hovedret af oksehøjreb, brisler, løgkompot og kartoffel og en dessert af pandekager og æblefyld slog han de øvrige ni finalister og hev trofæet hjem.

- Jeg er utroligt glad og utroligt træt. Vi har trænet så intenst, siger Kristoffer Ringsing umiddelbart efter kåringen.

Se kåringen af Årets Kok 2019 her:

Michelin-kok i dommerpanelet

Hver kok havde - sammen med en assistent - seks timer og 25 minutter til at kreere en treretters menu til 12 kuverter.

Deltagerne fik fredag udleveret en kurv med råvarer, og det var ud fra denne, at de skulle planlægge menuen og lørdag lave en forret, hovedret og dessert.

Bocuse d'Or
Læs også
Kokketalent efter VM-triumf: - Jeg er stolt af at være en del af så fantastisk et team
Bocuse d'Or
Læs også
Kokketalent efter VM-triumf: - Jeg er stolt af at være en del af så fantastisk et team

I dommerpanelet sad en række prominente kokke - herunder den tidligere verdensmester for kokke Rasmus Kofoed fra Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium.

Sammen med kåringen følger en pengepræmie på 40.000 kroner.

FAKTA: Et mesterskab med toptunede konkurrenter i køkkenet

Håbefulde og hårdtarbejdende talenter udi gastronomien har lørdag kæmpet om titlen som Årets Kok 2019.


​​​​​​Vinderen - Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved - er med trofæet kommet i selskab med en lang række af dygtige mænd og kvinder fra kokkefaget, der over årene har vundet konkurrencen.

 

  • Årets Kok er danmarksmesterskaberne for professionelle kokke.
  • Konkurrencen har været afholdt siden 1992. Formålet med konkurrencen var dengang at sætte mere fokus på kokkeuddannelsen.
  • Listen over tidligere vindere af konkurrencen tæller mænd og kvinder, der også efterfølgende har opnået stor anerkendelse for deres kulinariske evner - blandt andet som kokke på Michelin-restauranter og i tv.
  • Her kan nævnes Thomas Herman Pedersen (2001), Rasmus Kofoed (2003) og Mette Hvarre Gassner (2011).
  • Konkurrencen afholdes i år i MCH Messecenter Herning.
  • Mens Årets Kok drejer sig om Danmarks bedste kokke, kåres verdens bedste kok hvert år i konkurrencen Bocuse d'Or.
  • I år var vinderen af denne konkurrence danskeren Kenneth Toft-Hansen.
  • Tilbage i 2009 blev han kåret som Året Kok i Danmark.
  • Også Rasmus Kofoed har fulgt titlen som Årets Kok i Danmark op med en guldmedalje i den internationale konkurrence Bocuse d'or. Det skete i 2011.
  • Samtidig med konkurrencen Årets Kok er Årets Tjener blevet kåret.
  • Det er Horesta - brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet - samt fagforeningen 3F og erhvervsskolen College 360 i Silkeborg, som har arrangeret konkurrencen.
     

Kilde: aaretskok.dk, Ritzau.


Nyhedsoverblik