Syv ud af ti folkeskoler har indført 45 minutters bevægelse

68 procent af landets folkeskoler lever ifølge en ny undersøgelse op til folkeskolereformens krav om 45 minutters fysisk aktivitet hver dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går den rigtige vej for landets folkeskoler med at få indført de 45 minutters daglige bevægelse, der var en central del af folkeskolereformen fra 2014.

I en af de største undersøgelser af kulturen for bevægelse på danske skoler svarer 68 procent af folkeskolerne nemlig, at de lever op til kravet om 45 minutter. Undersøgelsen er udarbejdet af Oxford Research for Dansk Skoleidræt og TrygFonden.

Sidste år i en tilsvarende undersøgelse var tallet 60 procent.

- Vi er glade for fremgangen. Samtidig er vi også så ambitiøse, at vi håber på at se endnu større fremgang næste år. Der er stadig et stykke vej, før vi er i mål med reformens mål for idræt og bevægelse. Men hvis alle gode kræfter i skoleverdenen står sammen, kan vi også løfte opgaven i fællesskab - til stor gavn for elevernes sundhed, trivsel og læring, udtaler generalsekretær i Dansk Skoleidræt, Thomas Skovgaard, på TrygFodens hjemmeside. 

Gerlev-Prisen
Læs også
Idræt for indvandrere får prestigefyldt pris
Gerlev-Prisen
Læs også
Idræt for indvandrere får prestigefyldt pris

I Region Nordjylland svarer 78 procent af skolerne, at eleverne får rørt sig i gennemsnit 45 minutter om dagen, mens tallet i Region Hovedstaden er 57 procent. En fremgang på henholdsvis 13 og 17 procentpoint i forhold til 2016.

Skoler, der er omfattet af folkeskolereformen, har siden 2014 skullet sørge for, at deres elever er fysisk aktive i 45 minutter hver dag for at forbedre indlæringen. 


Nyhedsoverblik