Sygeplejerskesag: Overlæge afhørt i retten

Overlægen, der meldte den drabstiltalte 32-årige sygeplejerske til politiet, blev i dag afhørt i Østre Landsret i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om morgenen søndag den 1. marts 2015 foretog overlægen på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus en opringning, han aldrig havde troet, at han skulle lave.

Overlægen ringede til politiet og fortalte, at der var mistanke om at en sygeplejerske på akutafdelingen var skyld i flere patienters død.  Overlægens kæreste havde været på nattevagt sammen med den nu tiltalte sygeplejerske. Overlægen, kæresten, der også er sygeplejerske, og den tiltalte var alle tre ansat på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, og overlægens kæreste havde allerede inden nattevagten været bange, forklarede overlægen i dag i retten. 

- Hun var bange, ja. Eller urolig. Hun frygtede at der skulle ske noget dramatisk. Hun mistænkte, at den nu tiltalte havde med flere patienters død at gøre. At hun var skyld i, at de var døde, sagde overlægen i retten.

Havde tidligere haft mistanke
Overlægen forklarede, at kæresten også tidligere havde luftet en mistanke om, at den tiltalte, som hun i øvrigt mente både talte usandt og dramatiserede, var skyld i, at flere patienter havde mistet livet. Overlægen var blevet vred over dette, men han havde alligevel læst patienternes forløb igennem, dog uden at finde noget, der pegede på, at den tiltalte havde slået nogen ihjel.

I løbet af nattevagten mellem den 28. februar 2015 og den 1. marts var der 3 dødsfald på akutafdelingen. Derudover fik en kvinde respirationsstop, og blev reddet, da hun fik modgift mod morfin og stesolid. 

Kæresten og den tiltalte sygeplejerske mødte på vagt kl. 19.00 og allerede kl. 19.52 skrev kæresten den første SMS til overlægen. “Nu har vi den første mors” (døde, red.) skrev hun. Kort efter sendte hun en til: “Nr. 2. Og jeg er ikke længere i tvivl”.

Lagde plan om natten
Selvom kæresten skrev til overlægen, opfordrede han hende ikke til at tage kontakt til vagthavende læge. - Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at der ville ske mere, da jeg havde fået de to første SMS’er forklarede overlægen i retten.

Overlægen forklarede i retten, at han havde brugt natten til at spekulere over, hvordan han skulle gribe situationen an. Om morgenen tog han ind til sygehuset, beroligede sin kæreste og sørgede for at sikre affaldet og eventuelle beviser fra afdelingen. Derefter ringede han til politiet. 

Den tiltalte sygeplejerske blev anholdt kl. 15 søndag den 1. marts 2015. Hun er tiltalt for at have slået 3 patienter ihjel. Derudover er hun tiltalt for et tilfælde af forsøg på manddrab . 


Nyhedsoverblik