Sygehusdirektør: Påbuddet er ubegrundet

Slagelse Sygehus erkender, at kvaliteten af behandlingen har været for dårlig, men mener ikke, at patienterne har haft grund til at være bekymrede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi synes, at det påbud, vi har fået, er ubegrundet.

Så klar er melding fra sygehusdirektør for sygehusene i Slagelse, Næstved og Ringsted, Vagn Bach, efter at Slagelse Sygehus i dag er blevet forbudt at tage imod og behandle visse neurologiske patienter.

Forbuddet kommer som følge af en undersøgelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der i foråret sidste år fik en indberetning fra en gruppe ansatte på den neurologiske afdeling.

Påbuddet gælder blandt andet patienter med epilepsi og blødninger og blodpropper i hjernen. 

slagelse_sygehus.jpg
Læs også
Slagelse Sygehus får forbud mod at modtage akutte neurologiske patienter
slagelse_sygehus.jpg
Læs også
Slagelse Sygehus får forbud mod at modtage akutte neurologiske patienter

Fra 15 til fem daglige patienter

- Lige så snart, vi blev opmærksomme på kvaliteten af behandlingen, reagerede vi på det, fortæller sygehusdirektør Vagn Bach.

- Vi har blandt andet lukket vores akutafsnit og overført patienter til Sjællands Universitetshospital (i Roskilde, red.). Vi har gjort det, vi skulle for at sikre os, at det blev gjort rigtigt. Før modtog vi op mod 15 neurologiske patienter i døgnet – nu er vi nede på fem, siger han.

”Slagelse Sygehus udfører den rette behandling”

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed siger tilsynschef Annette Lykke Petri, at patienterne faktisk bør føle sig mere trygge, selvom de nu skal fragtes lidt længere til et af regionens andre sygehuse.

Annete Lykke Petri
Læs også
Tilsynschef: Første gang sygehus får sådan et påbud
Annete Lykke Petri
Læs også
Tilsynschef: Første gang sygehus får sådan et påbud

Det skyldes, at de kan spare dyrebar tid ved ikke at skulle forgæves forbi Slagelse Sygehus først.  

På Slagelse Sygehus mener sygehusdirektøren dog ikke, at patienterne i første omgang har haft nogen grund til at føle sig utrygge.

- Allerede nu kan patienterne være trygge for, at det, der sker på Slagelse Sygehus, er den rigtige behandling. Patienterne har ikke lidt skade under de her ting, selvom vi kunne have gjort nogle ting bedre og sørget for, at lægerne var hurtigere til stede, siger direktør Vagn Bach. 


Nyhedsoverblik