Sygehusdirektør: Ingen grund til mistillid til Nykøbing F. Sygehus

Direktøren for Nykøbing F. Sygehus kalder sagen om den 31-årige sygeplejerske forfærdelig, men der er ingen grund til at være utryg, pointerer han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er ikke lettede, men rolige over, at den første tid på de 16 måneder nu er slut, siger Arne Cyron, sygehusdirektør på Nykøbing Falster Sygehus, efter der er faldet dom i sagen.

Den 31-årige sygeplejerske er blevet idømt fængsel på livstid, efter hun blev kendt skyldig i syv ud af ni forhold, herunder tre drab og et drabsforsøg.

Det er naturligvis noget der ærgrer sygehusdirektøren, der kalder hele sagen for et mareridt.  

- Det er forfærdeligt. Det kan næsten ikke være værre, når vi står på et sygehus, hvor vi skal hjælpe og helbrede, og så sker det modsatte, siger han til TV ØST.

Justering i håndtering af medicin

Sagen har ifølge Ritzau ført til justering af enkelte procedurer omkring håndtering af medicin.

- Vi har gennemgået alle procedurer, og enkelte steder har vi udbygget nogle dokumenter, nogle standarder, der har medført, at vi er mere entydige i den måde, vi giver medicin på, siger Arne Cyron til Ritzau.

Men han kan ikke udstikke en garanti om, at man aldrig igen kan komme en situation, hvor en medarbejder misbruger sin adgang til lægelige medikamenter.

- Vi har så meget sikkerhed, som man kan forvente, inden for de muligheder, vi har. Men man kan aldrig garantere mod, at en person - som her - gør noget bevidst. Det kan man heller ikke hos politiet eller andre, der er i besiddelse af midler, de eventuelt kan misbruge, siger sygehusdirektøren.

Ingen grund til mistillid

Flere har, efter sagen er kommet frem, udtrykt bekymring og nervøsitet for at blive indlagt på Nykøbing Falster Sygehus. Der er der dog ingen grund til, pointerer direktøren.

-Du kan være tryg på hvilket som helst sygehus i Danmark. Det er første gang i Danmark, at en medarbejder er dømt for tre drab og et drabsforsøg. Det er ikke sket tidligere. Der er ingen grund til at have mistillid til Nykøbing Falster Sygehus eller øvrige sygehuse, siger han til TV ØST.

Ifølge Arne Cyron reagerede sygehusledelsen, så snart de blev orienteret tilbage i marts 2015.  Det er en procedure, de vil fastholde, men han understreger, det er vigtigt, at medarbejderne ikke begynder at kigge hinanden over skulderne.  

-Man skal have tillid til, at når vi hører noget, så agerer vi. Men vi skal bibeholde den balance, at medarbejderne skal have tillid til hinanden, siger sygehusdirektør Arne Cyron.

Kunne ikke have gjort noget anderledes

Selvom direktøren ikke er glad for sagen, kan han ikke se, at sygehuset kunne havde gjort tingene på en anden måde.

- Med min lægelig baggrund og det ansvar vi har, har jeg svært ved at se, at direktionen kunne have gjort noget anderledes.

Han siger, at sagen på flere punkter faktisk har styrket sygehuset og deres sammenhold.

-Det har været ubehageligt. Vi har forsøgt at håndtere det, så vi kunne se os selv i spejlet. Det er til at leve med. Det har givet os et større fællesskab. 


Nyhedsoverblik