Vicedirektør efter påbud til Holbæk Sygehus: - Det er stadig trygt at være patient

Det er ikke en overraskelse for Dansk Sygeplejeråd, at Holbæk Sygehus får et påbud. Vicedirektøren på mener dog, at patienter kan føle sig trygge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag givet Holbæk Sygehus et påbud. De fastslår, at de er bekymret for patienternes sikkerhed.

Det konkluderer styrelsen i en rapport om forholdene på Holbæk Sygehus, hvor de skriver:

"Det er Styrelsen for Patientsikkerheds vurdering, at fejlene og manglerne i relation til det ovenfor anførte samlet set udgør problemer af større betydning for patientsikkerheden".

Sygehuset skal rette ind i forhold til patienterne på Medicinsk Afdeling og forbedre forholdene på afdelingen.

holbaek_sygehus_3.jpg
Læs også
Styrelse giver påbud: De er bekymret for patienters sikkerhed på Holbæk Sygehus
holbaek_sygehus_3.jpg
Læs også
Styrelse giver påbud: De er bekymret for patienters sikkerhed på Holbæk Sygehus

- Der er jo ikke noget overraskende i den afgørelse, som styrelsen er kommet med. Desværre. Vi ville jo gerne have haft, at situationen var anderledes på Holbæk Sygehus. Sådan siger kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Helle Dirksen, til TV ØST.

Læs hele afgørelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor de giver sygehuset påbud, her. 

Dansk Sygeplejeråd: Vigtigt at tage medarbejdere, der råber op, alvorligt

Vurderingerne af forholdene på Holbæk Sygehus er blevet samlet i en rapport, og konklusionen er ikke til at tage fejl af. Styrelsen for Patientsikkerhed tildeler Holbæk Sygehus et påbud i relation til fem forhold – hvor der skal reageres straks på de tre af dem - på grund af flere alvorlige problemer. Styrelsen fastslår i rapporten, at de er bekymret for patienternes sikkerhed.

quote Der er jo mange, der har råbt op, og det bekræfter bare, at de opråb, der kommer fra medarbejdere, er utrolig vigtige at tage det alvorligt

Helle Dirksen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd

- Der er jo mange, der har råbt op, og det bekræfter bare, at de opråb, der kommer fra medarbejdere - uanset om de er fra sygeplejersker, læger eller social- og sundhedsassistenter - er det utrolig vigtigt at tage det alvorligt, når de råber op om bekymring for kvalitet og sikkerhed, siger Helle Dirksen fra Dansk Sygeplejeråd.

Vicedirektør: Det er stadig trygt at være patient på Holbæk Sygehus

Spørger man Vicedirektør på Holbæk Sygehus, Knut Borch-Johnsen, mener han, at en langvarig situation af overbelægningen er skyld i bekymringen for patientsikkerheden på Holbæk Sygehus. Han påpeger, at de i samarbejde med koncernledelsen i Region Sjælland arbejder på at få det nedbragt.

quote Hvis man havner i den kategori, hvor de opfatter det som kritisk at være patient på et sygehus, får man ikke et påbud, så får man et forbud

Knut Borch-Johnsen, Vicedirektør på Holbæk Sygehus

- Påbud er altid en påpegning af nogle steder, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed synes, at der er behov for, at vi bliver skarpere, end vi er på nuværende tidspunkt. Men hvis man havner i den kategori, hvor de opfatter det som kritisk at være patient på et sygehus, får man ikke et påbud, så får man et forbud, siger vicedirektøren.

Han mener dog, at det stadig er trygt at være patient på Holbæk Sygehus.

- Det har været og er stadigvæk fuldstændig trygt for patienterne at være indlagt på Holbæk Sygehus. Det kan vi fuldstændig stå inde for. Det er klart, at Styrelsen for Patientsikkerhed har peget på nogle ting, som vi skulle ind og kigge nærmere på. Det har vi allerede været i gang med i de sidste par uger. Der er taget initiativer på alle de områder, hvor vi får påbud, siger Knut Borch-Johnsen.


Nyhedsoverblik