Syge sjællændere blev sendt ud af regionen på grund af nyt it-system

På grund af Sundhedsplatformen måtte Region Sjælland mandag sende 24 patienter til andre regioner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det nye it-system Sundhedsplatformen pressede mandag sygehusene i Region Sjælland i sådan en grad, at 24 patienter blev sendt ud af regionen til behandling.

Det fremgår af en mail, som koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, i dag har sendt til regionsrådet. Transporten af patienterne ud af regionen hænger sammen med it-systemet Sundhedsplatformen, der er ved at blive indført på de sjællandske sygehuse.

quote Alle vore sygehuse har svær overbelægning

Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland

TV ØST er i besiddelse af mailen, hvor koncerndirektøren oplyser, at fire patienter mandag den 11. december blev sendt til behandling i Region Syddanmark og 20 patienter blev sendt til hospitaler i Region Hovedstaden. Alle patienter betegnes af Region Sjælland som ikke-hastende akutte patienter.

Region Sjælland: Alle vore sygehuse har svær overbelægning

- Antallet af akutte patienter har i hele perioden (siden indførslen af Sundhedsplatformen den 25. november red.) ligget forholdsvis højt, og vi har erfaring for at vi i denne periode af året ofte har overbelægning på sygehusene og travlhed i akutafdelingerne, skriver Lars Onsberg Henriksen i mailen og fortsætter: 

- Af samme grund har vi inden implementeringen med Region Hovedstaden og Region Syddanmark drøftet og aftalt forskellige muligheder for aflastning af vore sygehuse under ibrugtagningens første tid. Det drejer sig både om udvalgte specialiserede patienter, men også om mulighed for at få hjælp med akutte patienter i de særlige tilfælde hvor alle vore sygehuse har svær overbelægning.

Slagelse Sygehus
Læs også
Tre sygehuse måtte melde fuldt hus samtidig - patienter blev sendt på lang køretur
Slagelse Sygehus
Læs også
Tre sygehuse måtte melde fuldt hus samtidig - patienter blev sendt på lang køretur

På mandagens møde med sygehusledelserne er den aktuelle situation blevet drøftet, og på den baggrund forventer Lars Onsberg Henriksen at kunne håndtere patienter i dag i Region Sjælland.

Siden indførslen af Sundhedsplatformen har regionens sygehuse modtaget mere end 250 akutte patienter i døgnet og indtil videre viderevisiteret 35 patienter, hvilket man betragter som inden for det forventede.

Implementering er gået som forventet

I mailen til regionsrådet skriver koncerndirektør desuden, at implementeringen af Sundhedsplatformen overordnet set er gået som forventet.

- Og der ydes en stor og flot indsats fra alle vore medarbejdere for at få patienterne behandlet, samtidig med at de skal lære at bruge Sundhedsplatformen i deres kliniske arbejdsdag, skriver Lars Onsberg Henriksen. 

Annette Møller
Læs også
Tillidsrepræsentant: Overgangen til nyt it-system er gået fint
Annette Møller
Læs også
Tillidsrepræsentant: Overgangen til nyt it-system er gået fint

Der er derfor løbende dialog mellem sygehusene og administrationen for at koordinere at den samlede kapacitet anvendes bedst muligt, og at vi samtidig kan tage hensyn til personalets behov for også at kunne bruge tid på at blive rutinerede brugere af Sundhedsplatformen, tilføjer han.

Siden regionen gik over til Sundhedsplatformen, er 35 patienter sendt ud af regionen. Det er ifølge koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen inden for det forventede. Region Sjælland oplyser, at koncerndirektøren ikke har mulighed for at uddybe meddelelsen i dag.

Antallet skal ses i sammenhæng med, at sygehusene har modtaget 4000 akutte patienter, siden Sundhedsplatformen blev indført for godt to uger siden.

Gense indslaget: Et alvorligt nedbrud.  Sådan lyder det i dag fra Region Sjælland om det, der i går lammede regionens nye it-system i over ni timer.

 


Nyhedsoverblik