Sydsjælland og Lolland-Falster får rekordmange fartbøder

Sydsjælland og Lolland-Falster indtager en suveræn førsteplads, når det kommer til antal fartbøder. Antallet er steget med hele 155 procent fra 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er forskel på folk. Men der er også forskel på risikoen for at få en fartbøde, alt efter hvilket postnummer du har. 

Og her er Sydsjælland og Lolland-Falster altså i farezonen.

Det viser tal fra Jyllands-Posten. 

For hver 100 indregistrerede biler i området, blev der sidste år udstedt 43, 4 fartbøder som følge af politiets fotovogne. Til sammenligning bliver der udstedt 10,5 bøder for hver 100 indregistrerede biler i Midt- og Vestsjællands Politikreds. 

Og det gør altså Sydsjælland og Lolland-Falster til det område i landet, hvor der suverænt bliver udstedt flest fartbøder. 

quote For det første har vi fået nyt udstyr sidste år. De gamle var meget nedslidt. Så nedslidt, at 30 til 40 procent af billederne blev aldrig til noget

Erik Mader, leder af Rigspolitiets færdselsafdeling i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds

Nyt udstyr giver flere bøder

Spørger man Erik Mader, der er leder af Rigspolitiets færdselsafdeling i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds, så er der flere årsager til de mange fartbøder.  

- For det første har vi fået nyt udstyr sidste år. De gamle var meget nedslidt. Så nedslidt, at 30 til 40 procent af billederne blev aldrig til noget. Der måtte vi henlægge sagen, som vi kalder det. Det blev aldrig til bøder, fordi filmen var for utydelig, siger Erik Mader til TV ØST og fortsætter:

- Nu har vi så fået nyt digitalt udstyr, og nu er der kun fem til ti procent, vi må henlægge. Og det betyder, at den forskel medfører bøder. Det er en væsentlig årsag. 

For tallene viser, at på Sydsjælland og Lolland-Falster er antallet af fartbøder steget med hele 155 procent fra 2015 til 2016. Mens der på landsplan er tale om 42 procent. 

quote I løbet af fire til fem timer på strækningen kan vi få 200 og op til 1000 billeder

Erik Mader, leder af Rigspolitiets færdselsafdeling i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds

Motorveje er synderne

For det andet laver politiet hver måned en opgørelse over, hvor ulykkerne sker. Her ses det, at der er en overrepræsentation af ulykker på Vestmotorvejen og Sydmotorvejenen i politikredsens område.

- Så vi holder i langt større omfang på motorvejene her. I løbet af fire til fem timer på strækningen kan vi få 200 og op til 1000 billeder, siger Erik Mader.

- Vi holder der udelukkende på grund af de mange ulykker, der sker. Og så er der også den faktor, at vi tidligere kun havde to vogne, nu har vi syv. 

Så det er ikke, fordi folk i området kører værre end andre steder? 

- Nej, det kan man ikke sige. 


Nyhedsoverblik