Svømmenørd fra Vemmelev skal være med i dokumentar

Nadia Joy Tønnesen fra Vemmelev er udviklingshæmmet og helt tosset med svømning. Nu er hun blevet udvalgt til at være med i en dokumentar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En nørd er et menneske der brænder mere end almindeligt for en interesse, og den beskrivelse passer fint på Nadia Joy Tønnesen fra Vemmelev ved Korsør. 

Hver dag springer hun ud på åbent havn og svømmer sig en fem kilometers tur. Hun er nemlig vild med udfordringer, og nu har hun taget imod endnu en.

Hun har sagt ja til at være med i en ny dokumentar "Nørd livet" - der optages af Odense Filmværksted. I filmen skal hun fortælle om sit liv med svømning på den hårde måde - for eksempel om sin tur fra Sprogø til Sjælland, og om svømmeturen i Sibirien, hvor der blev hugget hul i isen. 

Forbillede

Nadia Joy Tønnesen har dog ikke kun det kolde vand at kæmpe med. Hun er nemlig født med PWS- syndromet der bevirker, at mæthedsfølelsen sættes ud af kraft, så det skal mængder af motion til, for at holde kiloene skak, og som udviklingshæmmet er sådan en indsats ekstra svær at gennemføre. 

- Hun er et forbillede for andre handikappede, siger den unge svømmers mor, Lilli Tønnesen.

Både mor og datter er glad for, at de nu er med i dokumentarfilmen.

- Der bliver sat fokus på det med at være udviklingshæmmet, og man rent faktisk kan nogle ting, siger Lilli Tønnesen. 

Udover Nadja Joy Tønnesen, medvirker 34 andre unge i filmen, der fortæller om de kvaliteter der findes i unge "nørder", der kommer gennem livet ved stædighed og originalitet. 


Nyhedsoverblik