Svanerne flyver lige i døden ved Dybsø Fjord

På en uge er omkring 80 svaner afgået ved døden, efter at være fløjet ind i elledninger ved Dybsø Fjord. TV ØST var med, da svanerne kom ind over marken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Svaner i hobetal flyver i disse dage direkte ind i højspændingsledninger ved Dybsø Fjord mellem Næstved og Vordingborg. 80 svaner er døde bare den seneste uge. Den tætte tåge forværrer forholdene for svanerne, der flyver direkte ind i ledningerne.

Lørdag eftermiddag tog TV ØST's fotograf ud på marken ved Dybsø sammen med ornitolog Henrik Dahl, og inden for kort tid fløj fire svaner ind i ledningerne.

En døde på stedet, mens de andre vandrede hårdt kvæstede derfra for senere at dø.

quote Jeg mener ikke, at vi som borgere kan leve med, at svanerne falder døde ned fra himlen i hobetal

Henrik Dahl, ornitolog

- Det kan ikke fortsætte

TV ØST har før fortalt om svanedøden ved Dybsø, og fra Dansk Ornitologisk Forening mener man, at grænsen for, hvad man kan byde svanerne er nået nu.

- Det kan ikke fortsætte sådan her. Der skal gøres noget ved problemet, for den her situation er uholdbar, siger Henrik Dahl.

Elledningerne er en dødsfælde for svanerne, fordi en af dem er særligt tynd. Den kan svanerne simpelthen ikke se, når de kommer flyvende for at komme fra markerne, hvor de har ædt hele dagen, og til Dybsø Fjord, hvor de overnatter.

Det betyder også, at de lokale ofte må ud og tage livet af hårdt sårede svaner.

- Jeg mener ikke, at vi som borgere kan leve med, at svanerne falder døde ned fra himlen i hobetal. Vi bliver nødt til at sætte ind, siger Henrik Dahl.

Læs også
Elledninger koster svaner ved Dybsø Fjord livet
Læs også
Elledninger koster svaner ved Dybsø Fjord livet

 


Nyhedsoverblik