Svanefamilie hitter på Facebook

Videoen med svanefar og svanemor, der gik morgentur i Kalundborg med sine fem ællinger, er blevet noget af et Facebook-hit. Den er nået ud til mere end 2,2 millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nogen gange, så ved man bare, når man har den. Sådan var det for Jens Nielsen, der er fotograf for TV Kalundborg.

- Jeg tænkte bare yes! Det er en af de gode historier, siger Jens Nielsen.

Sådan var reaktionen nemlig, da han den 1. juli blev ringet op af en taxachauffør, der fortalte ham, at en svanefamilie havde stoppet morgentrafikken i Kalundborg centrum.

- Det er klart, at når der kommer en historie som denne, så smider jeg alt, hvad jeg har i hænderne.

Han fulgte svanernes tur ned gennem byen og ned til havnen. Det tog over en time, men det var besværet værd. For lige nu er videoen med svanefamilien, det største virale hit i TV ØST’s historie.

Den er nået ud til mere end 2,2 millioner – og det er ikke kun folk i Danmark, der har liket, set og delt den. Det er folk fra hele verden. Blandt andet Tyskland, Irak, Egypten, Rumænien og Sverige.

Flest reaktioner nogensinde

Mere en 13.000 har reageret på videoen. Og knap 5.000 har kommenteret på den.

Her er et par eksempler: 

- Sikke en sød film. Flot flot. Skønt at se, hvordan en ellers travl gang morgentrafik, går ned i tempo og lader familien tage den tid, det nu tager, skriver Kim Petersen.

- Dejligt at se det stadigvæk kan lade sig gøre, så føler man lidt af det gamle Danmark igen, skriver Anne-Marie Jensen.

En ekspert i sociale medier, fortæller hvorfor en video som denne kan blive et så stort hit på Facebook.

- Når man har en svanefamilie, der stopper trafikken – alle vores daglige gøremål – det er noget folk reagerer på. Når en har delt. Flere har delt. Flere kan genkende situationen og ønsker sig det her opbrud i deres fagligdag, hvor en svanefamilie, der går over vejen og vi kan nyde det skønne og nuttede i det, så går det viralt, siger Benjamin Elberth fra Københavns Universitet.

Selvom Jens Nielsen vidste han havde et scoop, så er han alligevel overrasket over hvor stort, det var.

- Det synes jeg da er vildt fedt. At jeg som lille medie i Kalundborg kan lave noget der kan gå hele verden rundt, det er da vildt fedt, det bliver jeg da stolt af.


Nyhedsoverblik