Det vi har sammen

Giftige svampe var årsag til dødsfald i familie fra Haslev

Politiet slår nu fast, at familien i Haslev havde spist giftige svampe.

Det var svampe, der var skyld i to børns død i Haslev i oktober. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det var svampe plukket i naturen, der var skyld i to børns død i Haslev i oktober.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag formiddag.

- Det er et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe plukket i det fri. Der er ikke i de undersøgelser, vi har lavet, grund til at tro, at der er sket en forbrydelse, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til TV ØST.

Den 19. oktober sidste år kulminerede flere dages sygdom hos en flygtningefamilie fra Congo: To børn omkom, og yderligere 10 personer blev indlagt på sygehuse rundt om på Sjælland.

Familien havde haft flere alvorligt syge børn i ugen op til torsdagen - og i køleskabet stod rester af den mad, der var spist i dagene op til børnene pludselige begyndte at falde om.

Læs også Forgiftet storfamilie fra Haslev: Få overblikket her

Politi holder på detaljerne

Flygtningefamilien fra Congo har selv afvist, at de har spist svampe fra det fri, og har i stedet peget på indkøb af mad i de lokale supermarkeder i Haslev, få hundrede meter fra deres boliger.

Søren Ravn-Nielsen ønsker da heller ikke at svare på, hvilke svampe der er tale om, eller hvor de i givet fald skulle være plukket.

- Vi har talt med familien, og vi har lukket sagen. Og så ønsker vi ikke at komme med flere detaljer om vores efterforskning, og hvad vi har fundet, siger Søren Ravn-Nielsen. Han oplyser dog, at det er de tekniske undersøgelser i sagen, der har ledt frem til politiets konklusion.

Tip os Har du et godt tip?