Giftige svampe var årsag til dødsfald i familie fra Haslev

Politiet slår nu fast, at familien i Haslev havde spist giftige svampe.

Det var svampe, der var skyld i to børns død i Haslev i oktober. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det var svampe plukket i naturen, der var skyld i to børns død i Haslev i oktober.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag formiddag.

- Det er et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe plukket i det fri. Der er ikke i de undersøgelser, vi har lavet, grund til at tro, at der er sket en forbrydelse, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til TV ØST.

Den 19. oktober sidste år kulminerede flere dages sygdom hos en flygtningefamilie fra Congo: To børn omkom, og yderligere 10 personer blev indlagt på sygehuse rundt om på Sjælland.

Familien havde haft flere alvorligt syge børn i ugen op til torsdagen - og i køleskabet stod rester af den mad, der var spist i dagene op til børnene pludselige begyndte at falde om.

Læs også Forgiftet storfamilie fra Haslev: Få overblikket her

Politi holder på detaljerne

Flygtningefamilien fra Congo har selv afvist, at de har spist svampe fra det fri, og har i stedet peget på indkøb af mad i de lokale supermarkeder i Haslev, få hundrede meter fra deres boliger.

Søren Ravn-Nielsen ønsker da heller ikke at svare på, hvilke svampe der er tale om, eller hvor de i givet fald skulle være plukket.

- Vi har talt med familien, og vi har lukket sagen. Og så ønsker vi ikke at komme med flere detaljer om vores efterforskning, og hvad vi har fundet, siger Søren Ravn-Nielsen. Han oplyser dog, at det er de tekniske undersøgelser i sagen, der har ledt frem til politiets konklusion.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App