Statsfængsel ramt af flere voldsepisoder: - Sikkerheden er i top

Kriminalforsorgen forsikrer, at sikkerheden i Storstrøm Fængsel er i orden – selvom der har været fem voldsepisoder på et halvt år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag aften overfaldt en 21-årig fange i Storstrøm Fængsel en 19-årige medfange med en knust tallerken.

Den 19-årige pådrog sig nogle skader i hoved- og halsregionen, som han efterfølgende blev behandlet for på Nykøbing F. Sygehus. Han er nu tilbage i fængslet.

- De foreløbige undersøgelser viser, at man har knust en tallerken og så brugt skåret til at angribe modparten til, siger politikommissær Steen von Würden fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Storstrøm Fængsel
Læs også
Drabsforsøg i Storstrøm Fængsel: Indsat stukket i hals og hoved
Storstrøm Fængsel
Læs også
Drabsforsøg i Storstrøm Fængsel: Indsat stukket i hals og hoved

Fem voldsepisoder

Voldsepisoden i fængslet er den femte på et halvt år.

Den 16. april blev en fængselsbetjent overfaldet af et indsat medlem af Loyal to Familia. Betjenten blev slået gentagne gange i hovedet med en tundåse i en sok.

Fire dage senere, den 20. april, blev to fængselsbetjente overfaldet af endnu et indsat medlem af Loyal to Familia. Han slog de to betjente i hovedet med en knytnæve gentagne gange.

quote Sikkerheden i fængslet er helt i top. Da vi havde overfaldene på betjentene, forbød vi dåser. Men sådan kan man jo blive ved

Rasmus Andersen, områdedirektør, Kriminalforsorgen Sjælland

I august blev drabsdømte Peter Madsen overfaldet af en medindsat, og han blev herefter overflyttet til Herstedvester Fængsel.

Sidst, men ikke mindst, lykkedes det i sidste uge en fange at flygte fra fængslet, og flere fængselsbetjente blev i den forbindelse truet med pistol og peberspray.

Ingen grund til bekymring

Men der er ikke grund til at være bekymret for sikkerheden i fængslet, siger Rasmus Andersen, der er områdedirektør i Kriminalforsorgen Sjælland.

Fængselsbetjente
Læs også
Efter overfald og fangeflugt: Skarp kritik af Storstrøm Fængsel
Fængselsbetjente
Læs også
Efter overfald og fangeflugt: Skarp kritik af Storstrøm Fængsel

- Sikkerheden i fængslet er helt i top. Da vi havde overfaldene på betjentene, forbød vi dåser. Men sådan kan man jo blive ved. Man kan bruge alt som våben, siger han til TV ØST.

Skal de så have plastiktallerkner i fængslet nu?

- Nej, det skal de ikke. Selv plastik kan slibes til, så det kan bruges som våben, siger Rasmus Andersen.

Fængslet i fire uger

Han erkender dog, at der altid kan gøres mere for at forhindre voldelige episoder.

- Det er jo vores arbejde at forhindre dem, og det gør vi alt, hvad vi kan for. Hver gang, der er en episode, gennemgår vi den og finder ud af, om vi kan gøre noget anderledes. Spørgsmålet om plastikbestik er ikke et dumt spørgsmål. Det er præcis de overvejelser, vi har i sådanne situationer, siger Rasmus Andersen.

Storstrøm Fængsel
Læs også
Groft overfald i fængsel: Fængselsbetjent fik knytnæveslag
Storstrøm Fængsel
Læs også
Groft overfald i fængsel: Fængselsbetjent fik knytnæveslag

Den 21-årige fange, der overfaldt en medfange onsdag, blev i dag varetægtsfængslet frem til 29. oktober. Han er sigtet for forsøg på manddrab.


Nyhedsoverblik