Sundhedsminister vil i dialog med regionerne om dyr medicin mod muskelsvind

Sundhedsministeren har tirsdag eftermiddag været i samråd på Christiansborg om medicin til børn med muskelsvind. Sundhedsministeren vil stille regionerne til ansvar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nyeste medicin til børn med muskelsvind, Spinraza, er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelsagentur, men Medicinrådet i Danmark har flere gange afvist at anbefale medicinen som standardbehandling. Det har de blandt andet, fordi medicinen er for dyr.

Men læger skal kunne tage medicinen i brug, mener DF. Derfor har de tirsdag eftermiddag kaldt sundhedsministeren i samråd. Nu vil ministeren i snak med regionerne.

quote Jeg vil bede Danske Regioner om at følge op på, at vi kan være hurtige i forhold til nye præparater, men at der også skal være nogle ordentlige priser for patienterne

Ellen Trane Nørby (V), Sundhedsminister 

DF: Ministeren har travlt med at være gode venner med regionerne

Jeppe Jakobsen er medlem af sundhedsudvalget og har indkaldt sundhedsministeren til samråd om Medicinrådet og prioritering af sygehusmedicin. Et åbent samråd, der fandt sted tirsdag eftermiddag.

- Jeg synes desværre ikke, det gik så godt. Vi bliver præsenteret for en minister, der har mere travlt med at være venner med regionerne end at sikre, at nogle syge mennesker får en behandling, siger Jeppe Jakobsen (DF) til TV ØST.

En mor, der deltog i samrådet, har dog en anden opfattelse af dagens forløb. Stinne Gommesen har selv en datter med muskelsvind.

- Overordnet synes jeg, det gik godt. Vi kunne høre, der var mange politikere, der har sat sig ind i vores sag, og som stiller kritiske spørgsmål til den måde, sagen er blevet behandlet på, siger Stinne Gommesen.

Muskelsvind
Læs også
DF før samråd: Læger skal kunne ordinere dyr medicin mod muskelsvind
Muskelsvind
Læs også
DF før samråd: Læger skal kunne ordinere dyr medicin mod muskelsvind

Sundhedsministeren vil bede regionerne følge op på sagen

Ellen Trane Nørby meddelte på samrådet, at hun vil gå i dialog med regionerne.

- Jeg vil bede Danske Regioner om at følge op på, at vi kan være hurtige i forhold til nye præparater, men at der også skal være nogle ordentlige priser for patienterne, siger Ellen Trane Nørby.

Medicinrådet har vurderet, at medicinen er for dyr, og at der ikke er en dokumenteret effekt af medicinen.  Men Folketinget har vedtaget et princip om, at den enkelte læge kan ordinere den medicin, lægen finder rigtigt. Men lægerne og regionerne er driftsherre, og dem, vil sundhedsministeren nu i dialog med.

Det får dog ikke Dansk Folkepartis Jeppe Jakobsen til at læne sig tilbage i stolen.

- Ministeren vil tage fat i regionener og snakke med dem om, hvorvidt de kan overholde de principper, vi har vedtaget. Det vil jeg holde hende op på, at det kommer til at ske, siger Jeppe Jakobsen.


Nyhedsoverblik