Styrelse holdt møde med regionen: Der er intet ”kvik fix” til at rette op på Sundhedsplatformen

Styrelsen for Patientsikkerhed vil have vished for at patienterne ikke er i fare. Styrelsen fortsætter sit tilsyn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Styrelsen for Patientsikkerhed ville sikre sig, at problemerne med it-systemet ikke er til fare for patienterne.

Derfor har styrelsen, efter flere konkrete indberetninger fra læger på forskellige afdelinger på sygehusene om medicinmodulet i Sundhedsplatformen, haft møde med Region Sjælland på Sjællands Universitetshospital i Køge.

quote Sundhedsplatformen er en kompleks sag, hvor der aktuelt er en række udfordringer, som der ikke er nogen ”kvik fix” på

Anette Lykke Petri, tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed

- Omkring udfordringerne med medicinmodulet fik vi en gennemgang af og fik forelagt en plan for, hvornår problemerne forventes løst. Vi var specielt interesseret i, hvordan de i regionen sikrer sig, at der ikke sker patientskader indtil den nye version 2018 implementeres til november, oplyser Anette Lykke Petri, tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed og fortsætter:

- Sundhedsplatformen er en kompleks sag, hvor der aktuelt er en række udfordringer, som der ikke er nogen ”kvik fix” på, forklarer Anette Lykke Petri. 

Lisbeth Lintz
Læs også
Overlæge: Kritikken af Sundhedsplatformen rammer også Region Sjælland
Lisbeth Lintz
Læs også
Overlæge: Kritikken af Sundhedsplatformen rammer også Region Sjælland

Ekstra uddannelse

Region Sjælland kunne oplyse, at de blandt andet flere steder simpelthen er taget ud på afdelingerne og har vist personalet præcist, hvordan de skal bruge medicinmodulet, og hvad personalet skal være opmærksom på, når de bruger det. En form for ekstra uddannelse i brugen af Sundhedsplatformen.

TV ØST har tidligere fortalt, at en række læger fra foreningen Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin har sendt såkaldt bekymringsbrev til Region Sjælland og Region Hovedstaden. Bekymringerne er netop gået på, om patienterne får den rette og den rette mængde medicin, efter Sundhedsplatformen er kommet til i 2017.

quote Omkring udfordringerne med medicinmodulet fik vi en gennemgang og fik forelagt en plan for hvornår problemerne forventes løst

Anette Lykke Petri, tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed

Blandt andet derfor følger Styrelsen for Patientsikkerhed Sundhedsplatformen tæt.

- Styrelsen for Patientsikkerhed fastholder tilsynet med Sundhedsplatformen. Det betyder månedlige statusopdateringer fra regionen, et fokus på Sundhedsplatformen, når vi er på risikobaserede tilsyn på regionens sygehuse og oprettelse af tilsynssager i forbindelse med konkrete indberetninger, slutter Anette Lykke Petri.

anette_petri.jpg
Læs også
Styrelsen for Patientsikkerhed: Vi følger Sundhedsplatformen nøje
anette_petri.jpg
Læs også
Styrelsen for Patientsikkerhed: Vi følger Sundhedsplatformen nøje

 


Nyhedsoverblik