Styrelse flytter til Næstved: Men medarbejderne kan arbejde i København

Foto: Bygningsstyrelsen og A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S

Udlændingestyrelsen vil give ansatte lov til at arbejde hjemmefra, når de flytter 350 ansatte til Næstved. Men det skræmmer ikke Næstveds borgmester.

Det er meningen, at udflytningen af statslige arbejdspladser skal skabe vækst i områder uden for København. 

En af de store arbejdspladser, som skal udflyttes fra København, er Udlændingestyrelsen som forventes at flytte op mod 400 ansatte til Næstved.

Men det kan være, udflytningen i realiteten kun sker på papiret. 

For Udlændingestyrelsen arbejder på at give de ansatte mulighed for at arbejde hjemmefra, når arbejdsstedet bliver ved Banegårdspladsen i Næstved.

Det bekræfter kontorchef i styrelsen Morten Bo Laursen til P4 Sjælland.

Det betyder altså, at de ansatte ikke er nødt til at møde op i Næstved, men det skræmmer ikke Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S).

Han udtrykker først og fremmest sin forståelse.

- Jeg kan godt forstå, de gerne vil gøre noget, for at sikre at medarbejderne bliver i Udlændingestyrelsen, siger Carsten Rasmussen (S) til TV ØST.

Vil invitere på visit

Men han har et trick i ærmet, som han håber kan skubbe lidt til Udlændingestyrelsens ansatte.

- Når byggeriet begynder, så inviterer vi medarbejderne til Næstved over nogle dage, og så kommer de ned og hører om Næstved, om hvad det er for en landsdel, hvad husene koster, hvad der er af muligheder for børn, og så vil vi gerne vise dem lidt af byen. Så håber vi, der er nogle der siger: "Okay det er ikke helt så langt ude på landet, som man måske tænker, når man sidder i København", siger Carsten Rasmussen.

Håbet er, at flere vil få øjnene op for området.

- Vi håber selvfølgelig medarbejderne vil begynde at gøre sig nogle overvejelser om, de også vil flytte herned. Uanset om det er i Næstved eller en af nabobyerne, så vil vi jo rigtig gerne have folk til at flytte ned til vores område, siger Carsten Rasmussen.

Han tilføjer, at de gerne skulle få afkræftet nogle fordomme.

- Det er en stor by, og man kan godt købe en sandwich med kylling og salat og ikke kun en rød pølse ved en pølsevogn nede ved banen, siger han. 

Læs også Nye arbejdspladser på vej: Sådan kommer Udlændingestyrelsen i Næstved til at se ud

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App