Strid om leje af Næstved Arena: Basketklub mener, det er for dyrt

En af de få sportshold, der lejer Arena Næstved til store kampe, er ved at droppe hallerne. Det er for dyrt, mener de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Månedlange forhandlinger om økonomien har fået forhandlingerne om leje af Arena Næstved til at bryde sammen.

Det oplyser direktøren for Team Fog Næstved, Andreas Larsen, til TV ØST.

Dermed ser Arena Næstved ud til at miste en af de to sportshold, som bruger arenaen til store idrætsarrangementer. Den anden store sportsarrangør i hallerne er Nykøbing Falsters Håndboldklub, der fra tid til anden lejer hallen til store kampe.

Ifølge Andreas Larsen skal Team Fog Næstved betale 62.000 kroner per arrangement i arenaen, samtidig med at de må sige farvel til retten til selv at sælge mad og drikke til deltagerne samt at bruge egne bannerreklamer.

- Der er mange haller i landet, der slet ikke betaler for at spille basketkampe. Sådan er det ikke i Næstved. Jeg forstår godt, at de ikke kan give det væk – men vi har simpelthen ikke råd til at leje os ind. Derfor regner vi med at bruge den gamle Næstvedhal i vores kommende kampe, siger Andreas Larsen til TV ØST. 

Frivillige gør Arena Næstved klar
Læs også
Økonomien i Arena Næstved er sikret - og nu skal arenaen bruges
Frivillige gør Arena Næstved klar
Læs også
Økonomien i Arena Næstved er sikret - og nu skal arenaen bruges

Led i forhandlinger

Hos Arena Næstved er man trætte af kritikken.

- Jeg kan altså ikke genkende de tal, som Andreas Larsen taler om. Arena Næstved har en anden økonomi end mange andre haller i landet, og der er ikke råd til, at arenaen støtter Team Fog. Vi tjener ikke på de her kampe. Det går i nul for os, siger Jakob Brixvold, direktøren for Arena Næstved.

Han ser lidt udspillet fra Team Fog Næstved som et led i de forhandlinger, der lige siden sidste sommer har stået på mellem basketklubben og Arena Næstved.

- Selvfølgelig skal Team Fog spille i arenaen, alt andet giver jo ikke mening. Det er nyt for mig, at forhandlingerne skulle være brudt sammen, siger han. 

Jakob Brixvold
Læs også
Arena Næstved får ny direktør
Jakob Brixvold
Læs også
Arena Næstved får ny direktør

Politikere: Andre må bruge hallen

Diskussionen om leje af arenaen handler om de professionelle holds kampe eller om leje af hallen til eksempelvis fester. Diskussionen handler ikke om leje af hallen til almindelig træning.

TV ØST har været i kontakt med flere andre aktører, der fra tid til anden bruger hallen.

De oplever ikke, at lejen hos arenaen er det store problem – men de rammes på økonomien, når de ikke selv må sælge mad og drikke til arrangementerne.

Næstved Byråd har netop godkendt at stå inde for en omlægning af økonomien i Arena Næstved.

Som led i den politiske proces har politikerne i kultur- og demokratiudvalget understreget, at de vil have, at Arena Næstved prioriterer samarbejdet med andre lokale aktører omkring hallen.

De har samtidig sørget for, at der er et økonomisk rum i hallens økonomi, så disse tiltag ikke nødvendigvis behøver at give overskud. 

arena_hal_digi.jpg
Læs også
Rapport: Flere penge og ny ledelse kan redde Arena Næstved
arena_hal_digi.jpg
Læs også
Rapport: Flere penge og ny ledelse kan redde Arena Næstved

Nyhedsoverblik