Region Sjælland: Stramt budget endeligt vedtaget - vil medføre fyringer

Med bred opbakning fra syv ud af otte partier i Regionsrådet er næste års budget for Region Sjælland nu på plads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) konstaterer, at Regionsrådet har haft en vanskelig opgave med budgettet på 19,4 milliarder kroner:

- Regionens økonomi er i disse år under hårdt pres. Vi lever alle sammen længere, og vi behandler stadig flere borgere for mere komplicerede sygdomme. Det gør vi blandt andet også med ny dyr sygehusmedicin. Det er naturligvis godt, for vi skal tilbyde det bedste af det bedste til vores borgere, som er blevet patienter i vores sundhedsvæsen. Men det udfordrer også vores økonomi, siger Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

Find hele budgetaftalen her.

Som vi tidligere har beskrevet på tveast.dk, ligger der en ubalance i budgettet for næste år på 157 millioner kroner. Dertil kommer et underskud i indeværende år på cirka 150 millioner kroner.

Nærhed og tryghed

- Et centralt, overordnet mål er, at flere patienter skal ud af sygehusene og behandles i nære sundhedstilbud. Det skal skabe større tryghed for borgerne. Men det skal også bidrage til at aflaste de hårdt pressede sygehuse. For eksempel gennem færre ambulante kontroller, siger Heino Knudsen.

heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand om millionunderskud: - Vi vil selv løse opgaven og tage ansvar
heinioknudsen.jpg
Læs også
Regionsrådsformand om millionunderskud: - Vi vil selv løse opgaven og tage ansvar

Det borgernære sundhedsvæsen er i fokus flere steder for tiden - tidligere på året enedes regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) om at løfte den kommunale serviceramme med 1,7 milliarder kroner, hvoraf en del skal gå til det nære sundhedsvæsen.

Region Sjællands budget for 2019 rummer blandt andet en styrkelse af psykiatrien, som går fri for en rammebesparelse på 11 millioner kroner og derudover tilføres nye penge med i alt 30 millioner kroner. 

Flere medicinske patienter

Også det medicinske område tilføres ressourcer med budgettet. De medicinske afdelinger på sygehusene i Region Sjælland friholdes for en rammebesparelse på 9 millioner kroner og tilføres godt 11 millioner kroner. 

Alle fem regioner i Danmark har oplevet en massiv stigning i antallet af patienter med behov for indlæggelse på medicinske afdelinger. Stigningen er ofte sæsonbestemt. 

- Der bliver med budgettet igangsat en række initiativer inden for det nære sundhedsvæsen, som skal være med til at mindske antallet af patienter på de medicinske afdelinger. Med budgetaftalen mener vi, at vi er godt på vej med en langsigtet løsning for det medicinske område, forklarer Heino Knudsen.

Computer
Læs også
Region Sjælland varsler fyringer: - Er politikerne egentlig klar over, hvad de laver?
Computer
Læs også
Region Sjælland varsler fyringer: - Er politikerne egentlig klar over, hvad de laver?

Der har også været særlig fokus på at løse udfordringerne på det medicinske område på Holbæk Sygehus, som får 18 nye sengepladser, som det også tidligere er offentliggjort

I august varslede regionsrådet, at det store budgetunderskud ville føre til fyringer. 

- ... vi må også se i øjnene, at presset på vores økonomi betyder, at vi ser ind i en periode, hvor der vil ske personalereduktioner - og der vil komme afskedigelser, sagde Heino Knudsen dengang.

Bag budgettet for 2019 står Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Enhedslisten har ikke tilsluttet sig budgettet. Dermed er der tale om et budget med opbakning fra 38 af Regionsrådets 41 medlemmer. 


Nyhedsoverblik