Straffes økonomisk for at arbejde: Vivis vikarjob koster hende 8.000 kroner om måneden

De nye dagpengeregler betyder, at mange arbejdsløse med vikarjob og sæsonarbejde stilles dårligere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

61-årige Vivi Buch Andersen fik næsten et chok, da hun i oktober skulle have beregnet en ny dagpengesats i a-kassen i 3F Odsherred. På grund af nye beregningsregler blev satsen på kun cirka 10.000 kroner før skat. Det skriver Fagbladet 3F.

Forklaringen er, at nye regler fra juli 2017 medfører, at dagpengesatsen ved genindplacering skal beregnes på baggrund af de 12 måneder, hvor dagpengemodtageren har haft den højeste indkomst inden for de seneste 24 måneder. Reglerne betyder en højere sats for de fleste. Men for nogle har de nye regler medført en uhørt lav sats. Hun har tidligere været ansat i køkkenet hos Alfa Laval i 28 år. Siden har hun haft sæsonjob på kro og på cafe, men det har været svært at finde fast arbejde. Hun er oprindelig uddannet smørrebrødsjomfru, men vikararbejdet betød, at hun i november og december kun fik udbetalt 5.500 kroner efter skat.

- Jeg anede intet om, at det kunne være en risiko. Jeg havde gjort alt, hvad jeg fik besked på fra jobcenter og a-kasse og taget de vikariater, jeg kunne få, siger Vivi Buch Andersen, der bor i Vig i Odsherred, til Fagbladet 3F.

De nye regler mødes nu af kritik.

- Det kan ikke være rigtigt, at nogle ledige får beregnet så ringe en sats, selvom de har gjort dét, som politikerne ønsker, nemlig tage alt det arbejde, de kunne få, siger Eva Obdrup, forretningsfører for 3F's a-kasse.

 


Nyhedsoverblik