Stort militærtræf i Næstved sætter fokus på tidligere udsendte

02:24

Dagen i dag var i militærets tegn i Næstved. Det foregik på Grønnegade Kaserne Kulturcenter, og formålet var at sætte fokus på forsvaret og hylde de udsendte soldater. For omkring 15 år siden blev Gardehussarregimentet i Næstved flyttet til Antvorskov i Slagelse, men i dag fik byen atter besøg af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

I dag red Garderhusarerne gennem Næstved by. Flere afdelinger i forsvaret er mødt op til træf for at gøre opmærksom på deres arbejde ude i verden.

Garderhusarerne red i dag gennem Næstved by - akkurat som de gjorde hver onsdag, dengang Gardehusarkasernen lå i Næstved.

De og flere afdelinger i forsvaret er i byen til arrangementet "Forsvar gennem tiden i Næstved", der skal gøre opmærksom på forsvarets tidligere udsendte og deres muligheder hjemme i Danmark. 

Arrangementet fortsætter hele fredagen i Næstved by.

Artiklen fortsætter under billederne.

Her ses et tambourkorps bestående af trommer og fløjter. De giver et nummer i Næstved. Foto: Ida Valsted - TV ØST

En af tambourkorpsets fløjter ses her fra siden.  Foto: Ida Valsted - TV ØST

Hestene gøres klar til byridt.  Foto: Ida Valsted - TV ØST

Det hele foregår på Grønnegades Kaserne, som i dag er kulturcenter, men som egentlig var den oprindelige kaserne for Gardehusarerne i Næstved.

Her vil man finde militærgrej, udstillinger, foredrag og aktiviteter for børn. 

- Man kan se ældre køretøjer, en helikopter, men man kan også få lov til at høre, hvordan det er at vende hjem fra en mission, når man har været udsendt, siger Søren Knudsen, stifter af SK Development, der står for arrangementet. 

Der er et øjebliks pause.  Foto: Ida Valsted - TV ØST

Tanken bag det store militærevent er, at byens borgere kan komme tættere på forsvarets virkelighed, men selvfølgelig også for at se hesteeskadronen. 

Arrangementet slutter klokken 16.00.

Du kan se programmet for det store arrangement her.

Læs også Falden gardehusars mindeplads navngivet i Fuglebjerg: Aldrig glemt altid husket

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App