Storstilet udstilling kommer til borgmuseet i Vordingborg

Snart bliver udstillingen "Vikingernes Metropol" vist på borgmuseet i Vordingborg. Udstillingen skulle efter planen være klar den 1. april.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I lang tid har folkene på borgmuseet i Vordingborg glædet sig til at få en storstilet udstiling til byen. 

Og nu er det endelig blevet tid til at få udløst spændingen. 

- Vi har stadig en del at gøre, siger Lydia Hendel, der er museolog på Landesmuseum Schleswig-Holstein. 

- Vi skal være meget forsigtige, når vi sætter genstandene i montrene, så de ikke går i stykker. Og så skal vi tænke på, at det skal se godt ud og præsentere det på en god måde, siger hun. 

quote Det er jo en fantastisk udstillingen med unikke genstande fra vikingetiden

Sanne Jakobsen, kommunikationsansvarlig ved Museum Sydøstdanmark

Det har været et længere forløb, der har ført til, at udstillingen "Vikingernes Metropol" nu snart kan vises frem for danske gæster. 

Unikke genstande fra vikingetiden

Tilbage i oktober besøgte Museum Sydøstdanmark den tyske udstilling for at se nærmere på den. Og museet er begejstrede for, at udstillingen nu er ved at tage form i Vordingborg. 

I disse dage er to tyske museumsfolk i fuld gang med at pakke de små pakker med effekter ud. De skal placeres de helt rigtige steder. De cirka 2.000 genstande stammer fra en vikingeudstilling i Hedeby i Nordtyskland. 

- Det er jo super spændende. Det er jo en fantastisk udstillingen med unikke genstande fra vikingetiden, som er hentet op fra den fugtige muld under gamle by, Hedeby, som var den vigtigste by i vikingetiden, siger Sanne Jakobsen, kommunikationsansvarlig ved Museum Sydøstdanmark. 

- Det var porten til Skandinavien, porten til vikingerne fra det store kontinent syd fra, og derfor ligger der nogle fantastiske genstande, som har fantastiske bevaringsforhold i Hedeby, og derfor kan vi se dem her i dag. 

De skal efter planen være klar i montrene den 1. april, hvor udstillingen åbner. 


Nyhedsoverblik