Stormen Urd har sendt prisen på nytårstorsk i vejret

Den hårde blæste under stormen Urd har spredt torskene og gjort dem svære at fange. Derfor er prisen steget kraftigt dette nytår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er tradition i mange hjem, at der kommer en nytårstorsk på bordet på årets sidste dag.

Men i år er torsken ganske meget dyrere end ellers. For eksempel kostede et kilo nytårstorsk hos SuRi Fisk & Deli i Holbæk sidste år 150 kroner, mens prisen i år er 198 kroner kiloet.

Og prisstigningen har en helt særlig forklaring.

Stormen Urd, der ramte Danmark 2. juledag om aftenen, er nemlig skyld i, at torskene er blevet spredt med blæst og bølger, og det har gjort det sværere for fiskerne at fange dem.

- Jeg skulle have haft 3-400 kilo, hvis alt var, som det plejer. Men i stedet har jeg 40 kilo, fortæller fisker Knud Hilkjær fra Korsør til TV ØST.

Vil ikke undvære torsken

Men de høje priser fik dog ikke kunderne til helt at holde sig væk på havnen i Korsør dagen før nytår. Dem, TV ØST mødte, var i hvert fald ikke parate til at sende den traditionsrige nytårstorsk til tælling til fordel for en oksesteg eller svinemørbrad.

- Det er det værd at køre herned. Det er jo tradition med torsk og så citronfromage. Det har jeg lært fra barn af. Så hvis man skal besøge os til nytår, så må man bøje sig for det. Og de gør folk heldigvis også, fortæller Christian Skjoldborg fra Skovshoved.


Nyhedsoverblik