Stormen Karl sparker det danske efterår i gang

Den tropiske storm Karl kommer med regn, blæst og faldende temperaturer fra midten af ugen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en flot september kan vi fra midten af ugen vente os mere typisk efterårsvejr i Danmark.

Vejrskiftet kan vi bebrejde den tropiske atlanterhavsstorm Karl. Og ikke alene har Karl regn og rusk med sig - temperaturerne falder også.

Det fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner.

- Vi får jo besøg af Karl, som skaber lidt røre i vandene. Det betyder, at vi starter ud på omkring 21 grader mandag og slutter på 13-15 grader fredag. Samtidig bliver det relativt blæsende og ustadigt, jo længere ugen skrider frem, siger hun.

Mandag ligger en frontzone først over Jylland. Den bevæger sig i løbet af dagen mod øst og går i stå over Sjælland.

- I eftermiddag klarer det op i Jylland, mens Sjælland får skyer og lidt regn. På Bornholm får de til gengæld en relativt god dag hele dagen, siger Mette Wagner.

Nyd den sidste varme

Hun tilføjer, at dagtemperaturerne vil ligge på mellem 17 og 22 grader.

Tirsdag bliver det mest tørt med nogen eller en del sol. Til gengæld kan vi begynde at mærke, at temperaturen falder, og at vinden bliver kraftigere.

- Det betyder, at vi kan forvente os omkring 18 grader og en let til frisk vind. Ved vestkysten kan man måske ligefrem få en hård vind, siger vagthavende.

Kuling kan ramme kysterne

Onsdag står den på både sol og byger og 15-18 grader, og vinden bliver en del hårdere. Nogle steder ved kysterne er der risiko for kuling.

- Og så skal vi have et frontsystem ind torsdag. Det betyder, at vi får byger og 15-18 grader og jævn til hård vind. Samtidig bliver det stedvist op til hård kuling primært i Kattegat og Skagerrak, siger Mette Wagner.

Fredag falder temperaturen endnu et par grader og lander på blot 13-16 grader, ligesom at vejret bliver langt mere blæsende.


Nyhedsoverblik