Storm-status: Regionen slap gennem Urd uden større problemer

Der har ikke været de store skader under nattens storm. Politiet melder om en rolig nat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Væltede træer, men uden at nogen kom til skade.

Det er det vildeste, som vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan berette efter nattens storm, Urd.

- Det har egentlig været stille og roligt. Vi er sluppet godt fra det, siger han til TV ØST.

Også i regionens anden politikreds, Midt- og Vestsjællands Politi, er man glade efter en nat, som er forløbet ”forholdsvist fredeligt”, som kommunikationsansvarlig Carsten Andersen kalder det.

- Vi har været ude at lægge en mobil dæmning ved Rørvig, men vi har ikke haft nogen problemer med høj vandstand, siger han.

Har lyttet til råd

Det er Carsten Andersens indtryk, at den rolige nat i høj grad skyldes, at borgerne har været gode til at tage deres forholdsregler.

- Vi har fået ganske få henvendelser fra borgere, så det er vi glade for. Det er ikke, fordi vi ikke gerne vil i kontakt med borgerne, men jeg ser det som et udtryk for, at de har været gode til at rette sig efter de råd, vi har udsendt, siger han.

Vandstanden er fortsat stigende, men beredskabet regner ikke med, at det stiger så højt, som det først var forventet. Der var især forventet høje vandstande i Roskilde Fjord og Isefjorden, og Holbæk, Kalundborg og Odsherred var på forhånd udpeget som steder, hvor der var risiko for oversvømmelser.

Men alle steder slap altså ganske nådigt gennem Urd, der dog stadig river lidt i træerne udenfor. DMIs stormvarsel med vindstød på op til 28 meter per sekund gælder i øjeblikket frem til klokken 08.


Nyhedsoverblik