Store vandmasser lukker vigtig trafikåre: - Vi kan ikke forhindre, der kommer mere vand

Først hen omkring weekenden venter man at kunne genåbne Tingvejen i Stevns Kommune. Vejen er blevet lukket, efter Tryggevælde Å gik over sine bredder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Normalt er Tingvejen i Stevns Kommune en vigtig trafikåre på Stevns.

Men trafikanterne må i disse dage finde andre veje. Tingvejen er nemlig dækket af Tryggevælde Å, der er gået over sine bredder.

Det oplyser Stevns Kommune.

Årsagen er som ved alle andre aktuelle oversvømmelser, at åen er gået over sine bredder på grund af regn og smeltet sne, oplyser kommunen. 

quote Vi kan ikke forhindre, der kommer mere vand, men at hæve vejen skulle løse opgaven

Lars Jørgensen, driftsleder i Stevns Kommune

Da TV ØST onsdag var forbi var vejen stadig dækket af dybt vand.

Og der er ikke noget at gøre. Først når åen igen begynder at trække sig tilbage vil vejen kunne genåbnes. Det ventes tidligst at ske i weekenden.

Trætte af oversvømmelser

Borgerne i kommunen er trætte af den oversvømmede vej - og også politisk er man kede af, at vejen konstant går over sine bredder.

Det er næsten hver eneste vinter, at vejen oversvømmes - og det skal i fremtiden undgåes. Derfor vil kommunen nu hæve vejen, siger driftsleder Lars Jørgensen fra Stevns Kommune.

Rende ved hus
Læs også
Kommune gravede vej op for at redde hus fra vandmasser
Rende ved hus
Læs også
Kommune gravede vej op for at redde hus fra vandmasser

- Vi forventer, at vi kan få hævet vejen og forbedre muligheden for, at vandet kan løbe under. Vi kan ikke forhindre, der kommer mere vand, men at hæve vejen skulle løse opgaven, siger han til TV ØST.

Stevns Kommune oplyser, at arbejdet efter planen indledes i 2019. Opgraderingen kommer til at koste fem millioner kroner. Det er penge, som allerede er afsat på det kommunale budget.


Nyhedsoverblik