Det vi har sammen

To store trafikknudepunkter skal have et ansigtsløft

Broarbejdet på blandt andet svingbroen i Næstved bliver løbende offentliggjort på Vejdirektoratets hjemmeside. Arkivfoto. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Vejdirektoratet udfører de kommende måneder et omfattende anlægsarbejde på broer og tunneller for at sikre deres levetid.

De kommende måneder ruller Vejdirektoratets arbejdssjak ud for at udbedre skader og forny flere broer og tunneller rundt omkring i landet.

Det skal give de mest trængende broer en ansigtsløftning og dermed forlænge deres levetid. Her i regionen skal der udføres anlægsarbejde på Næstved Svingbro.

- Velfungerende broer spiller en vigtig rolle, både når mange danskeres hverdag skal hænge sammen, og når erhvervslivets gods skal transporteres effektivt fra A til B. Men broerne bliver løbende slidt, udtaler Michael Kirkfeldt, drifts- og anlægsdirektør i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse og tilføjer:

Vejret er helt afgørende for flere af de reparationer, som vi udfører på vores broer. Derfor er de lagt i en periode, hvor temperaturerne er jævnt høje set over hele døgnet

Michael Kirkfeldt, drifts- og anlægsdirektør i Vejdirektoratet

- Så hvert år, når foråret melder sig, går vi i gang med at fremtidssikre broernes bærende konstruktioner og udskifte de nedslidte dele. For den løbende vedligeholdelse af broer er med til at forlænge deres levetid og sikrer, at de danske bilister fortsat kan komme nemt og sikkert rundt i hele landet.

Hold dig opdateret 

Udover indsatsen i alt otte broer gennemfører Vejdirektoratet også vedligeholdelsesarbejde af ti mindre broer og to tunneler. Her i regionen drejer det sig om Guldborgsundtunnelen. 

  Foto: Vejdirektoratetæ.

Læs også Træder i kraft mandag: Motorvejsbyggeri vil påvirke trafikanterne resten af året

Årets vedligeholdelsesarbejde udføres på grund af vejrfølsomme arbejder hovedsagligt fra forår til sensommer. 

 - Vejret er helt afgørende for flere af de reparationer, som vi udfører på vores broer. Derfor er de lagt i en periode, hvor temperaturerne er jævnt høje set over hele døgnet, og med færre timer med nedbør. Det er klart, at vi i disse perioder ikke helt kan undgå at genere bilisterne, men vi forsøger altid at gøre generne så få og kortvarige som muligt, forklarer Michael Kirkfeldt.

Tidsplanen for hvert broarbejde og de forventede trafikgener bliver løbende offentliggjort på Vejdirektoratets hjemmeside.

Her rykker Vejdirektoratet ud

  • Guldborgsundtunnelen: Udskiftning af nøddøre
  • Næstved Svingbro: Opgradering af el-komponenter og hydrauliske anlæg, der bruges til at svinge med broen.

Kilde: Vejdirektoratet

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App