Store Heddinge står uden kandidater til menighedsråd

Det er ikke lykkedes at få nogen til at stille op til menighedsrådet i Store Heddinge Sogn, og det ærgrer valgformanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om halvanden måned, når der er menighedsrådsvalg, træder hele rådet i Store Heddinge Sogn tilbage. Men det har indtil videre ikke været muligt at få otte nye kandidater til at melde sig til at overtage.

Det fortæller valgformand Rie Sørensen til TV ØST.

Menighedsrådet skal holde møde i næste uge for at finde ud af, hvordan de skal gribe manglen på opstillere an.

- Vi skal lige sunde os over det her. Det kan godt være, vi bliver nødt til at lave lidt ekstra PR for at komme ud af det her problem, siger Rie Sørensen.

Nyt blod

Valgformanden sidder selv i menighedsrådet og har valgt at træde tilbage, fordi hun synes, det er tid at få noget nyt blod ind.

- Jeg har været medlem i 12 år, og det har taget meget tid og mange kræfter. Jeg har stadig små børn. Derfor synes jeg, der skal nye til, siger hun.

Hvis ikke det lykkes at finde opstillere til menighedsrådet, så går sagen videre til biskoppen, som udstikker rammerne. Og så skal der et såkaldt suppleringsvalg til, fortæller Rie Sørensen.

Ledelse på arbejdspladsen

Hun håber meget, at nogen melder sig på banen, inden opstillingslisten skal afleveres til biskoppen den 27. september.

- Menighedsrådet er en meget vigtig del af kirken. Det er den politiske del, der ser på, hvilken vej, man skal gå, og rådet driver de ekstra arrangementer i kirken. Vi har også ansvaret for bygningerne, siger Rie Sørensen.

- Vi er jo ledelsen på en arbejdsplads.

Menighedsrådsvalget løber af stablen 8. november.


Nyhedsoverblik