Store børn dømt for krænkelser, røveri og trusler

Tre drenge på 16, 16 og 17 år skal fremover bo bag tremmer i et fængsel eller på en institution efter omfattende kriminalitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De er kun 16, 16 og 17 år. Men de er nu blevet dømt for 35 overtrædelser af straffeloven – og skal fremover bruge en del tid bag tremmer som straf for deres handlinger.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om en omfattende sag, hvor drengene var anklaget for en lang række overtrædelser af straffeloven – spændende fra røveri, afpresning, vold og trusler til blufærdighedskrænkelse.

quote Retten dømte primært på baggrund af vidneforklaringer fra de unge mennesker. Det viser, at det er meget vigtigt, at man tør stå frem og fortælle om, hvad man selv eller en ven eller veninde er blevet udsat for

Anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard, Midt- og Vestsjællands Politi 

Drengen på 17 år blev ved dommen idømt fængsel i otte måneder, og de to drenge på 16 år blev begge idømt ungdomssanktion, der indebærer anbringelse på en institution, hvor de skal gennemgå en længerevarende socialpædagogisk behandling.

De to 16-årige blev derudover betinget udvist af Danmark.

Alvorlige forbrydelser

Den ældste dreng på 17 år blev dømt for røveri og hæleri, og de to yngste på 16 år blev dømt for en lang række af forhold, bl.a. røveri, afpresning, vold, trusler og blufærdighedskrænkelse. Forholdene blev begået i Holbæk, Jyderup og Hørve, og var hovedsagligt rettet mod unge medborgere i alderen 15-20 år.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Retten har i vidt omfang fulgt anklagemyndighedens påstand i forhold til både skyld og straf. Fælles for de mange forhold er, at retten dømte primært på baggrund af vidneforklaringer fra de unge mennesker. Det viser, at det er meget vigtigt, at man tør stå frem og fortælle om, hvad man selv eller en ven eller veninde er blevet udsat for, siger anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelsen.

De tre dømte har alle været varetægtsfængslet siden slutningen af juli måned. Alle tre modtog dommen, og de to yngste sidder fortsat fængslet, indtil ungdomssanktionen kan sættes i gang.

I forlængelse af domsafsigelsen opstod der tumult i og uden for retsbygningen i Holbæk, men det lykkedes politiet, der var talstærkt til stede, at få kontrol over situationen og ryddet området ved retten. Læs mere om det her.

 


Nyhedsoverblik