Stor sygehusplan: Region Sjælland rykker behandling af brystkræft til Næstved

Region Sjælland samler den medicinske kræftbehandling i henholdsvis Næstved og Roskilde for at sikre den bedst mulige behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du har brystkræft og får kemoterapi, så er det fremover i Næstved, at behandlingen kommer til at foregå.

Region Sjælland har nemlig besluttet, at den medicinske kræftbehandling skal samles ét sted alt efter hvilken kræftform, der er tale om.

Behandlingen for brystkræft bliver altså samlet i Næstved, mens du skal til Roskilde, hvis du lider af tyk- og endetarmskræft eller kræft i bugspytkirtlen.

- Det betyder, at vores speciallæger bliver endnu dygtigere til at behandle den enkelte kræftsygdom og den enkelte patient, siger ledende overlæge Mads Nordahl Svendsen fra Sjællands Universitetshospital.

Længere rejsetid for patienter

quote Vores speciallæger bliver endnu dygtigere til at behandle den enkelte kræftsygdom og den enkelte patient

Mads Nordahl Svendsen, ledende overlæge på Sjællands Universitetshospital

De nye, mere specialiserede onkologiske afdelinger har dog den konsekvens, at nogle patienter fremover skal flytte sig længere for at komme til kemoterapi. Men Mads Nordahl Svendsen håber, at den højere kvalitet i behandlingen gør transporttiden besværet værd.

- Vi ved, at det vil være en ulempe for nogle af patienterne, der nu får længere til deres behandlingssted. Men vi håber, at patienterne oplever, at det bliver opvejet af den større erfaring og rutine, lægerne får, siger han.

Patienter får direkte besked

Dog tager regionen hensyn til, at der kan være patienter, hvor nærhed vejer tungere end den overordnede specialisering inden for behandlingen, og at de derfor ikke kan flyttes til for eksempel Roskilde for at få deres kemoterapi.

- For at imødekomme det vil der også i fremtiden være begrænset mulighed for at modtage brystkræftbehandling i Roskilde og behandling af tyk- og endetarmskræft i Næstved, siger Mads Nordahl Svendsen.

Den nye ordning træder i kraft 23. januar 2017, og alle patienter vil få direkte besked, hvis deres behandlinger bliver flyttet. Ændringen omfatter udelukkende den medicinske kræftbehandling og ikke kræftkirurgi.

Kræft i Region Sjælland

  • Cirka 800 kvinder med nydiagnostiseret brystkræft sendes hvert år til kræftbehandling i Region Sjælland. De skal fremover til Næstved.
  • Cirka 600 personer med nydiagnostiseret tyk- eller endetarmskræft får hvert år behandling i Region Sjælland. De skal fremover til Roskilde.

 


Nyhedsoverblik