Stor succes: Virksomheder ansætter flygtninge

Det kan være svært at finde arbejdskraft. Derfor har et firma med hovedsæde i Haslev nu valgt at ansætte tre flygtninge fra Eritrea.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mangel på arbejdskraft får virksomheder til at ansætte flygtninge.

Én af dem er 34-årige Zerzghi Zenawi, der flygtede fra Eritrea til Danmark for tre år siden.

Han kom til Danmark i 2014 og er nu blevet fastansat i El- og VVS-firmaet Finn L. & Davidsen A/S.

Han arbejder i Hvidovre-afdelingen, men firmaet har hovedsæde i Haslev i Faxe Kommune. 

quote På denne måde kan flygtninge være med til at udfylde nogle af de jobfunktioner, som jeg i dag har svært ved at få danskere til at udføre

Lasse Houengaard, ejer af firmaet Finn L. & Davidsen A/S

Bestået sprogtest

- Jeg har fået så mange muligheder. Nu får jeg løn, så jeg kan passe på min familie, fortæller en taknemmelig Zerzghi Zenawi til TV ØST.

Hans kone og tre børn kom til Danmark i januar i år, og familien bor nu i Faxe Kommune. 

Da han kom til Danmark, bestod Zerzghi Zenawi sprogskoleprøven på bare halvandet år. En prøve, der normalt tager tre år.​

- Jeg lærer, og jeg kæmper, og jeg spørger folk om hjælp, siger han.

Mangel på arbejdskraft

Ejeren af firmaet besluttede at ansætte tre flygtninge fra Eritrea, da han havde svært ved at skaffe den fornødne arbejdskraft herhjemme.

- Når vi har med byggeri at gøre, har vi mange forskellige jobfunktioner. Der skal bores huller, der skal rengøres, der skal ryddes op. På denne måde kan flygtninge være med til at udfylde nogle af de jobfunktioner, som jeg i dag har svært ved at få danskere til at udføre, fortæller indehaver Lasse Houengaard.

Zerzghi Zenawi har arbejdet i firmaet Finn L. & Davidsen A/S i et år og otte måneder, hvor han først var i praktik, derefter i løntilskud og nu arbejder på fuld tid.

Firmaet har seks forskellige afdelinger i landet med i alt 125 ansatte. Ejeren har et godt samarbejde med Jobcenter Faxe og har planer om at tage flere flygtninge ind i firmaet i fremtiden.


Nyhedsoverblik