Stor omfartsvej på Stevns rykker nærmere

Der er blevet afsat 3,5 millioner kroner til en forundersøgelse af projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny omfartsvej på Stevns rykker nærmere.

Regeringen har nemlig sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti fredag indgået aftale om at afsætte 3,5 millioner kroner til en forundersøgelse af en omfartsvej syd om Køge.

Det er ambitionen, at omfartsvejen skal aflaste Strandvejen, som er hårdt belastet af pendlertrafik fra Stevns til Sydmotorvejen. Det oplyser Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Strandvejen syd for Køge samt Ringvejen gennem Køge er begge hårdt belastet af pendlertrafik mellem Stevns og Køge Bugt Motorvejen. Med en hverdagsdøgntrafik på over 20.000 og cirka 17.200 billister er der tale om meget belastede veje.

En gammel drøm

- Det er ikke tilfredsstillende, at danskerne spilder deres tid i trafikken. Tiden kan bruges meget bedre end på at sidde i bilkøer på vejene. Jeg er derfor glad for, at vi i forligskredsen i dag har givet hinanden håndslag på at imødekomme kommunernes ønske om at igangsætte en forundersøgelse af en vejforbindelse, som vil aflaste Strandvejen og Ringvejen, udtaler transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Stevns kommune har i flere år haft planer om en omfartsvej syd om Køge.

Derfor skal en statslig forundersøgelse nu afdække de trafikale, miljømæssige samt økonomiske effekter ved en alternativ omfartsvej.

En nærmere forundersøgelse kan desuden omfatte forskellige tilslutninger til Sydmotorvejen


Nyhedsoverblik