Stor kontrol: Politiet stopper fartsyndere hele ugen

Hele ugen vil politiet holde ekstra øje med fartsyndere på de danske veje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der fra i dag og ugen ud endnu en god grund til at lette foden fra speederen.

Politiet gennemfører nemlig fra den 21. til 27. august en landsdækkende hastighedskontrol, som skal være med til at sænke farten på de danske veje.

- Hver eneste dag registrerer vi for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, udtaler Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter hos Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

quote Vi har over en årrække oplevet et gennemsnitligt fald i antallet af alvorlige trafikulykker og dræbte i trafikken i Danmark. Desværre ændrede denne kurve sig i en negativ retning i 2016

Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter hos Rigspolitiet

Han oplyser videre, at det især er på landevejene, at der bliver kørt for stærkt.

- Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører over halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker, siger han og tilføjer:

- Vi har over en årrække oplevet et gennemsnitligt fald i antallet af alvorlige trafikulykker og dræbte i trafikken i Danmark. Desværre ændrede denne kurve sig i en negativ retning i 2016.

Fælles europæisk indsats

For høj hastighed vurderes af Rigspolitiet til at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. 

99d4376f-2c6b-426b-bafc-fa2998ba4418.jpg
Læs også
529 blitzet ved vejarbejde: 15 frakendt kortet
99d4376f-2c6b-426b-bafc-fa2998ba4418.jpg
Læs også
529 blitzet ved vejarbejde: 15 frakendt kortet

Baggrund for indsatsen skyldes blandt andet, at i næsten halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2016 kørte føreren over hastighedsgrænsen. Desuden kan selv små hastighedsoverskridelser i blandt andet byerne medføre alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.

Nedsættelse af gennemsnitshastigheden på de danske veje er en del af Rigspolitiets operative strategi frem mod 2020.

Kontrollen, som begynder i dag, indgår desuden i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL og er delvist finansieret af EU-kommissionen. 

Gense indslaget: Fartkontrol ved vejarbejde på motorvejen ved Slagelse i dag resulterede i 529 bøder på 5 timer. 89 fik klip i kørekortet - 3 fik taget kørekortet på stedet.

Nyhedsoverblik